30 Aralık 2016 12:16

Esad: ABD-Rusya ilişkilerinin düzelmesi savaşı sona erdirir

Beşar Esad, ABD ile Rusya'nın yeni dönemde ilişkilerini geliştirmesinin Suriye'deki savaşı sona erdirebileceğini ifade etti.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İtalyan Canale 5'e konuştu. Esad, ABD'nin Rusya ile ilişkilerinin düzelmesi durumunda Suriye'deki savaşın sona ereceğini belirtti.

Esad, "Trump'ın genel olarak Ortadoğu'da nasıl bir politika izleyeceğini, ABD'deki Suriye'de her türlü çözüme ve Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesine karşı çıkan çeşitli lobi gruplarıyla nasıl bir iletişim kuracağını bilmediğimiz için temkinli bir iyimserliğimiz var" ifadelerini kullandı.

Buna rağmen ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerin Trump'la birlikte gelişme kaydedebileceğine dair umutları olduğunu belirten Esad, "2 süpergücün iyi ilişkiler geliştirmesi tüm dünyaya özellikle de Suriye gibi küçük ülkelere yarar sağlar. Bu durumda Suriye'de bir çözümün mümkün olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Esad, Batı'yı Ortadoğu'da terörizme karşı savaşmak yerine rejimleri değiştirmeye çabalamakla suçlayarak terörist grupların "Ilımlılar, "Beyaz Miğferler" gibi tanımlarla meşru gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Esad, bu yüzden Batı'da da terör saldırılarının gerçekleşmeye devam ettiğini söyleyerek terörün kaynağı olan Vahhabilikle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zaharova: Moskova Anglo-Amerikan okulu kapatılmadı

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de 13 OSB'nin 11'inde elektrik yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...