30 Aralık 2016 11:21

‘Giden yılın karanlığından gelen yılın aydınlığını ışıtalım’

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan yeni yıl mesajında; “Giden yılın karanlığından gelen yılın aydınlığını ışıtalım” dedi.

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yeni yıl mesajı yayımladı. Yazılı açıklama yapan Gürkan, “2016 savaş ve şiddet politikalarının had safhada yaşandığı, tek adam ve tek parti diktatörlüğünün inşasının hızlandığı bir yıl oldu. 2017’ye devredilen de bunlardır” dedi.

Gözaltı ve tutuklamalara dikkat çeken Gürkan, “Gazeteci, akademisyen, yazar, bilim insanı,  Meclisin üçüncü partisinin eş genel başkanları dahil milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, gençler, sosyal medya kullanıcıları ve hatta Cumhuriyet gazetesi çalışanı çaycı dahil toplumun değişik kesimlerinden birçok kişi gözaltına alındı, tutuklandı” dedi.

AKP iktidarı dönemindeki iş cinayetlerinin 2016’da da hız kesmeden devam ettiğini belirten Gürkan, “Daha yıl bitmeden resmi kayıtlara göre 1929 işçi iş cinayetlerinde öldü” dedi.

Gürkan, kadın cinayetlerinde resmi istatistik tutulmadığı için resmi olmayan istatistiklere göre 300’e yakın kadın cinayeti işlendiğini ifade etti. Bir yıl içerisinde asker, polis, sivil ve silahlı güçlerden binlerce insanın çatışmalarda yaşamını yitirdiğini söyleyen Gürkan, “Son bir yılda 30 bombalı saldırıda 360 insan öldü geride yüzlerce yaralı kaldı” dedi. 2016’nın adeta savaş ve yıkım yılı olduğunu dile getiren Gürkan, “Cizre, Nusaybin, Sur, Şırnak… arkada binlerce ölü ve yıkılmış kentler” dedi.Yasaklanan grevler, müdahale edilen işçi eylemleri, yasaklanan toplu gösteri, yürüyüşler, anayasal hak olmasına rağmen sendikal örgütlenmelerin engellendiğini dile getiren EMEP Genel Başkanı Gürkan, “Cumhurbaşkanı liderliğinde AKP iktidarı, başarısız 15 Temmuz darbe girişimini dayanak yaparak “FETÖ ile mücadele” adı altında tüm muhalefetin ve iktidar politikalarını desteklemeyen tüm toplumsal kesimlerin susturulmasını, sindirilmesini hedefliyor” dedi.

2017’ye AKP iktidarının tüm ülkeyi Suriye’de savaş bataklığının içine sürüklediği koşullarda girildiğine dikkat çeken Gürkan “Bunca koyu karanlığın içinde mücadeleye dair umutlar geleceğimizi ışıtmaktadır. Barış talebinde ısrar eden akademisyenler, sinemacılar, gazeteciler, hukukçular, kadınların mücadelesi 2017’de sürecektir” dedi. Savaş ve baskı politikalarının olduğu yerde direniş ve mücadelenin olacağını belirten Gürkan, “Ekim Devrimi’nin 100. yılını selamlayacağımız 2017 yılında da bu mücadele hem ülkemizde hem de dünyada yükselecektir. 2017 kazanımlarımızı büyüttüğümüz, mücadeleyi yükselttiğimiz bir yıl olsun” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

GMİS Genel Sekreteri Arslan'ın beyin ölümü gerçekleşti

SONRAKİ HABER

Selin vurduğu Mersin'de bugün güneş açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa