30 Aralık 2016 10:52

Tahir Elçi dosyasının sil baştan yenilenmesi talebi

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen: 2017 yılında Tahir Elçi soruşturmasının sil baştan yenilenmesini talep ediyoruz.

Paylaş

Diyarbakır Sur’da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta yapılan eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, “2017 yılında Tahir Elçi soruşturmasının sil baştan yenilenmesini talep ediyoruz” dedi.

Diyarbakır Barosu, Sur'da öldürülen eski başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatları da katıldı. Burada konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Elçi’nin katillerinin bulunmayışını protesto etmek için yine bir arada olduklarını söyledi. 

‘YETKİLİLER VERMİŞ OLDUĞU SÖZLERİ TUTMALI’

Tahir Elçi’nin öldürülmesi üzerinden 13 ay geçtiğini hatırlatan Özmen, “Her hafta failleri bulmaya ve arkasındaki karanlık ilişkileri çözmeye yönelik bir adli ve idari soruşturma yürütülmediğinden kaynaklı şikayetlerimizi sürekli olarak sizler aracılığıyla tüm kamuoyuna bildirdik. 2016 yılının sonundayız ve Tahir Elçi’yi vuran katiller bulunamadı, arkasındaki karanlık odaklar aydınlatılamadı. 2017 yılında Tahir Elçi soruşturma dosyasının yeniden bizim itirazlarımız doğrultusunda ele alınmasını ve itirazlarımızın göz önüne alınarak soruşturmanın sil baştan yenilenmesini ve bu perspektifle tekrar görüşülmesini talep ediyoruz. Tüm yetkililerin bizlere, ailesine ve Diyarbakır Barosu’na vermiş olduğu sözleri tutması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Açıklama ardından avukatlar 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. (Diyarbakır/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Şık'a tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

Şevki Yılmaz, HDP'lileri hedef gösterdi: İdam beklenemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...