30 Aralık 2016 10:41

Karayılan'dan Şengal açıklaması: Tehditle sonuca ulaşılamaz

Karayılan, Şengal konusunda Federal Kürdistan'la diyalog halinde olduklarını söyleyerek 'Barzani neden böyle bir açıklama yaptı bilemiyorum' dedi.

Paylaş

 PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Federal Kürdistan yönetimi ile devam eden 'Şengal' görüşmelerine dair konuştu.

Sterk TV'ye konuşan Karayılan Başbakan Neçirvan Barzani'nin "PKK Şengal'den çekilmezse gerekirse güç kullanırız" açıklamasına tepki göstererek “Zaten aramızda bir görüşme durumu söz konusudur. Biz aramızdaki bu tartışmaların sonuçlanmasıyla birlikte HPG olarak güçlerimizi çekeceğimizi zaten kendilerine açıkça söylemişiz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum” dedi.

Karayılan, Barzani'nin neden böyle bir üslubu tercih ettiğini bilemediğini ifade ederek "Ya son süreçteki tartışma, görüşme ve gelişmelerden haberdar değildir ya da tüm bunlardan haberi olmasına rağmen bu durumu bozmak istiyordur. Bu iki ihtimalden hangisi bu konuşmayı yapmasına neden olmuşsa, bu durumu izah etmesi gereken kişi kendisidir.
 
Zaten böylesi bir açıklamaya hiç ihtiyaç yoktu. Bir de hiçbir Kürt siyasetçinin ağzına almayacağı kelimeleri kullanması bir talihsizliktir. 'Şiddet kullanırız' ne demek? Birakuji, yani kardeş kavgası demektir. Yani şimdi kardeş kavgasını mı geliştirmek istiyor?
 
İçinde bulunduğumuz yüzyılda sorunları bu şekilde çözmeyi mi düşünüyor? Bu mesajı kime dönük veriyor? Bilinmeli ki tehditle kimse sonuca ulaşamaz. Tarihte bunun birçok örneği de vardır; PKK tehditlerle geri adım atacak bir hareket değildir. Belirttiğim gibi insan bu duruma anlam veremiyor." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'liler tutuklu vekillere yılbaşı kartı gönderdi

SONRAKİ HABER

10 bin konut çöpten üretilecek elektrikle ısınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...