04 Haziran 2012 02:28

Dış politika üreticiyi vurdu

Türkiye dış politikasında Suriye ve İran’la yaşanan gerginlik meyve üreticilerini vurdu. Tarsus’tan her yıl yüzlerce TIR ile bu ülkelere ihraç edilen kayısı, yenidünya, nektarin ve erik gibi meyveler üreticinin elinde kaldı. Fiyatlar geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya düştü. Üreticiler, elde kalan ürü

Dış politika üreticiyi vurdu
Paylaş
Burak Şefkat

Meyve ihracatı yapan bir firmada çalışan Samet Demir, “İhracatın oldukça zayıf olması, hava şartları nedeniyle ürün kalitesinin bekleyen düzeye çıkmaması sektörü olumsuz yönde etkiliyor. Ağaçtan toplanan ürünlere talep olmaması nedeniyle dökülmeye başlandı. Binbir umutla beklediğimiz ürünlerimizi maalesef  koyun ve keçilere yem yapmaya başladık” diye konuştu.

İhracatta yaşanan bu sorunların yanı sıra bir de bu yıl havaların sert gitmesi nedeniyle meyvelerin yeterince kalite kazanamamasını ekleyen Demir, “Bahar aylarında hava şartlarının yağışlı ve geçtiğimiz yıllara oranla biraz daha soğuk gitmesi, ürün kalitesini düşürdü. Ürünlerin tam olarak yetişmemesi şeker oranlarını da düşürdü. Bu nedenle meyve suyu fabrikalarının talepleri oldukça azaldı” dediler.
(Tarsus/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis, tatlı paketi ve iş vaadiyle ifadeye çağırdı

SONRAKİ HABER

TOKİ’nin gözü İzmir’in stadlarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...