30 Aralık 2016 07:51

PTT çalışanları: İşimizi geri istiyoruz

Haber Sen İzmir Şubesi KHK ile açığa alınan üyeleri için eylem düzenledi.

Paylaş

Haber Sen İzmir Şubesi OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ler ile ihraç edilen ve açığa alınan üyeleriyle ilgili Posta İşleme Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz" yazılı pankart açan PTT çalışanları sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" , "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" , "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Haber Sen İzmir Şube Başkanı Ali Yılbaşı, OHAL sürecinde binlerce kamu çalışanın ihraç edilip açığa alındığını belirterek, “Açığa alınan arkadaşlarımız yeni yıla işinden ve ekmeğinden uzaklaştırılmış olarak giriyor. Hiçbir hukuksal dayanağı olmayan kararlarla sendikal eylem ve etkinliklerimiz yaşanan karanlık günlerin sorumlusuymuş gibi gösterilerek arkadaşlarımız ve sendikamız cezalandırılmaktadır” dedi.

Kamu emekçilerinin mücadelesi ile kazanılmış iş güvencesi haklarının antidemokratik uygulamalar ile yok sayıldığını ifade eden Yılbaşı, en temel demokratik hakların kullandırılmadığı bir yerde demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi. İhraç edilen ve açığa alınan tüm kamu emekçileri görevine dönene kadar mücadele edeceklerini ifade eden Yılbaşı, “Başta iş kolumuzda açığa alınan ve görevinden ihraç edilen arkadaşlarımız olmak üzere kamuda çalışan bütün arkadaşlarımızın görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi yarında vermeye devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Veli Ağbaba: Esnafa ‘müjde’ dediler, çile çektirdiler

SONRAKİ HABER

İngiliz basını: ABD dışlandı, İpler Putin’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...