30 Aralık 2016 07:36

Maraş ve Roboski’de hayatını kaybedenler anıldı

HDP Başakşehir İlçe Örgütü, Maraş ve Roboski Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı.

Paylaş

İstanbul Başakşehir’de HDP İlçe Örgütü Maraş ve Robski katliamlarını anmak üzere etkinlik düzenledi. Güvercintepe Mahallesindeki Sultan Düğün salonunda yapılan anma etkinliğine, HDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Hüda Kaya da katıldı. Anma, Maraş ve Roboski için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Etkinlikte konuşan Hüda Kaya, Roboski Katliamı’nın ardından İslamcı kimlikli biri olarak katliamın yaşandığı yere gittiğini söyledi ve “Yıllardır Filistin’i diline dolayan sözde Müslümanlar bize ‘Siz örgütü savunuyorsunuz’ dediler. Oysa Filistin davasını savunurken kimse bize Arapçılık yapıyorsunuz demedi. Ancak Kürtleri savununca bize ‘Siz kavmiyetçilik yapıyorsunuz, Kürtçülük yapıyorsunuz’ dediler. Biz bu ülkeye barış ve kardeşlik gelsin diye topyekün bir barış harekatı başlatıyoruz” dedi.

Pervin Buldan da konuşmasında, Maraş Katliamı’na dikkat çekerek, “Bu ülkenin tarihi, katliamlar tarihidir. Alevi canlarımızın sorunları bizim sorunumuzdur. Yine Roboski Katliamı Kürtlere verilmiş bir gözdağıdır. Kürtlere yönelik katliam ve soykırım devam ediyor” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Basın meslek örgütleri: Gazetecilik suç değildir!

SONRAKİ HABER

CHP'li Veli Ağbaba: Esnafa ‘müjde’ dediler, çile çektirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...