30 Aralık 2016 06:52

İndi bindi ücreti yargıya taşınıyor 

Taksilere getirilen 8.75 liralık indi bindi ücreti yargıya taşınıyor.

Paylaş

Vedat AYDEMİR
İstanbul

İstanbul’da taksimetrelerde “indi bindi ücreti” 8 lira 75 kuruş oldu. Yeni uygulamaya göre 2.5 kilometreye kadar olan taksi mesafesi için ‘indi-bindi’ uygulaması yapılacak. Uygulama 2017’den itibaren geçerli olacak.

TAKSİ ŞÖFÖRLERİ: KAZANAN BİZ DEĞİLİZ

Taksim Sakızağacı taksi durağında görüştüğümüz şoförler Türkiye’de en ucuz taksi fiyatının İstanbul’da olduğunu ve zammın yalnızca taksimetre açılış ücretine geldiğini söyledi. Taksimetreye yüzde 5 zam yapıldığını ama son 2 ayda mazota gelen zamların yüzde 20’ye ulaştığını belirten taksi şoförleri, açılış ücretlerine gelen zamlar için taksimet-re ayarlamalarına da yaklaşık 200 TL ödeyeceklerini ifade etti. Bu tip zamlardan, kazanan tarafın kendileri olmadığını belirten taksiciler “Biz sigorta primlerini kendisi ödeyen işçileriz, bu durakta bırakın plaka sahibi olanı, kendi otomobiline sahip olan bile yok. Eğer zamlardan kazanan birileri varsa onlar plaka sahipleri ve devlet olacak” dedi.

LPG’ye gelen zamlardan da şikayetçi olan şoförler, yaz aylarında 1 lira 60 kuruştan aldıkları LPG’yi şu anda 2 lira 50 kuruştan aldıklarını ifade etti.

KARAR YARGIYA TAŞINIYOR

Bu arada Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) “indi bindi ücreti”nin iptali için kararı yargıya taşıyacağını açıkladı. Karara tepki gösteren Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz açıklanan ücretle birlikte şaşkınlık içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: “Taksi ücretlerine zaten 3-4 ay evvel yüzde 8 ile yüzde 10 arasında zam yaptılar. Bu 8.75 liralık indi-bindi ücreti, uygulamada 10 lira olarak uygulanacaktır. Vatandaş, taksinin kapısını açtığı anda 10 lira vermiş olacak. Her taksimetre zammından sonra diğer toplu taşıma araçlarına zam geli-yor. Ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında vatandaşın toplu taşıma araçlarına daha fazla para ve-rerek, binecek durumda olmadığı görülecektir. Belediyenin bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Karar uygulanırsa, konuyu yargıya taşıyacağız.”

ÖNCEKİ HABER

Darbe girişimi davasında 4 sanık için tahliye talebi

SONRAKİ HABER

Basın meslek örgütleri: Gazetecilik suç değildir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa