30 Aralık 2016 06:51

Darbe girişimi davasında 4 sanık için tahliye talebi

İstanbul Silivri'de darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla yargılanan 29 polisin davasında savcı, 4 sanık için tahliye talep etti.

Paylaş

İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 25'i tutuklu 29 polisin Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda yargılandığı davada savcı, 4 polisin tahliyesini istedi.

Davanın ilk duruşmasının dördüncü oturumu başladı. Mahkemeye ulaşan belgeleri okunduktan sonra müdahillik talepleri alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Maliye Hazinesi avukatları suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu. 15 Temmuz Derneği ile Hukukçular Derneği katılma talebinde bulundu.

Daha sonra talepler hakkında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Maliye Hazinesi'nin davaya müdahil olarak katılma talebininin kabul edilmesini istedi.

Savcı, 15 Temmuz Derneği ile Hukukçular Derneği'nin katılma talebinin ise derneklerin faaliyetlerini içerir belgelerin incelenmesinden değerlendirilmesini istedi.

Savcı ayrıca tutuklu sanıklar, Ali Bozan, Samet Durak, Emre Çatalbaş ile Semih Yüksel'in mevcut delil durumu dikkate alınarak tahliyelerine karar verilmesini ve haklarında adli kontrol tedbiri uygulanmasını talep etti. Duruşma sanık avukatların talep ve beyanlarının alınmasıyla devam ediyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Twitter ve Periscope'a 360 derece canlı yayın özelliği geldi

SONRAKİ HABER

İndi bindi ücreti yargıya taşınıyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...