30 Aralık 2016 06:22

DTK soruşturmasında AKP İl Başkanı 'şüpheli' yapıldı

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat'a sorgusunda, 'suç işleyen bir şüpheli' olarak gösterilen AKP İl Başkanı Akar’ın kim olduğu soruldu.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle dün "örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklanan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Barış Grubu üyesi Seydi Fırat'a emniyetteki ifadesinde AKP İl Başkanı Muhammed Akar'ın kim olduğu soruldu. 

DTK'ye yönelik 2011-2013 yılları arasında yürütülen soruşturma kapsamında DTK'de çalıştığı ileri sürülen çok sayıda kişinin telefonları ve yaptığı toplantılar dinlendi. Telefonu dinlenenler arasında bir dönem DTK'de Başkanlık Divanı üyesi olan Fırat da bulunuyor. 

Fırat ile Azadî İnisiyatifi Koordinatörlüğü görevini yapan Akar arasında 2013 yılında yapılan telefon görüşmesinde, Fırat'ın, Akar'ı DTK'de yapılacak toplantıya çağırması, saati ve yeri konusunda bilgi vermesi emniyetteki ifade işlemlerinde Fırat'a soruldu. 

İslami kimliği olan kişilerin 2012 yılında kurduğu Azadî İnisiyatifi'nin üyesi ve bir dönem koordinatörlüğünü yapan, aynı zamanda Şeyh Said’in torunu olan Muhammed Akar 2015 yılında AKP İl Başkanlığına seçilmişti.

AK Parti İl Başkanı’nı “illegal faaliyet yürüten” şüpheli olarak gösterildiği ifade tutanağında, Fırat'a Akar hakkında şu sorular yöneltildi:

* Yaptığınız bu görüşmede Muhammed Akar isimli şahsı DTK binasına bir araya gelmek için çağırdığınız anlaşılmış olup, bu şahıs ile bir araya gelmekteki amacınız nedir? 

* Bu şahıs ile DTK binasında bir araya geldiniz mi? Eğer bir araya geldiyseniz hangi konu ile alakalı konuştunuz?

* Muhammed Akar isimli şahıs kimdir? Bu şahsı nereden ve nasıl tanımaktasınız? Bu şahsın DTK içerisindeki konumu nedir? DTK adına ne tür eylem ve faaliyetlerde bulunmuştur? Konu ile alakalı ayrıntılı ifade veriniz.

Fırat'a buna benzer soruların soruşturma yürüten savcı tarafından sorulması da dikkat çekti. (Diyarbakır/DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı sistemi: Yetki çok, denetim yok

SONRAKİ HABER

Twitter ve Periscope'a 360 derece canlı yayın özelliği geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...