29 Aralık 2016 18:46

ABD, 35 Rus diplomatı sınır dışı edecek

ABD, 35 Rus diplomatı sınırdışı etme kararı aldı. Kararda Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yönündeki tartışmalar etkili oldu.

Paylaş

Beyaz Saray, ABD’de görev yapan 35 Rus diplomatı sınırdışı edeceğini açıkladı. ABD, diplomatların ayrılması için 72 saat süre tanıdı.

Kararda Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği gerekçesi etkili olduğu belirtiliyor, ancak ABD’nin elinde bu konuda herhangi somut delil olmadığı belirtiliyor.

Haberi duyuran Sputnik’e göre ABD, aralarında Rus istihbarat direktörünün de bulunduğu 6 kişiye de yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Rusya’nın Maryland ve New York’taki diplomatik temsilcilikleri, istihbarat amacıyla kullanıldıkları iddiası edilerek kapatıldı. Washington ve San Francisco’da bulunan 35 Rus diplomatın önümüzdeki 72 saatte ülkeden ayrılmasının gerektiği ifade edildi.

ABD Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni kısıtlamalar Rusya’nın 6 vatandaşı ile Federal Güvenlik Servisi (FSB) dahil 5 kurumu kapsadığı belirtildi.

ABD Başkanı Barack Obama, yaptırımların ardından yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik daha fazla önlem alınacağını ancak bazılarının kamuoyuna duyurulmadığını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

14 ilde kar tatili

SONRAKİ HABER

Mardin Dargeçit'te patlama: 1 çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...