29 Aralık 2016 17:48

İşçinin intiharı istifa getirdi

Dünyanın 5. büyük reklam şirketi Dentsu’nun CEO’su, bir çalışanın aşırı çalışma sonucu intihar etmesinin ardından istifa etti.

Paylaş

Japonya’nın en büyük, dünyanın ise 5. en büyük reklam şirketi Dentsu’nun CEO’su Tadaşi Işii, şirketinin aşırı iş vererek bir çalışanlarının intiharına neden olduğu suçlamaları karşısında istifa kararı aldı.

Şirketin 9 aylık çalışanı olan Tokyo Üniversitesi mezunu Matsuri Takahaşi adlı 24 yaşındaki kadın geçen yıl intihar etmişti. Japon yetkililer eylülde genç kadının ‘aşırı çalışmaktan’ dolayı öldüğüne karar vermişti.

Şirketin CEO’sunun istifa kararı da yetkililerin genç kadının ölümüne neden olduğu iddiasıyla kimliği açıklanmayan bir Dentsu yetkilisine yönelik resmi suçlamaları yöneltmesinin ardından geldi.

Dentsu şirketini 2011’den beri yöneten Işii, yaptığı basın toplantısında gelecek ay istifa edeceğini söyledi. İntihar eden Takahaşi’nin her ay 105 saat fazla mesai yaptığı, annesine ve sosyal medyadaki hesaplarında yazdığı mesajlarda iş yaşamındaki zorluklardan yakındığı belirtildi. Genç kadın intihar etmeden önce Twitter’da da ‘ölürse daha mutlu olacağını’ yazmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kocasını öldüren kadına af

SONRAKİ HABER

14 ilde kar tatili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...