29 Aralık 2016 17:22

Kocasını öldüren kadına af

Fransa’da evlilikleri boyunca şiddete maruz kaldığı için kocasını öldüren kadın Cumhurbaşkanı tarafından affedildi.

Paylaş

Fransa’da 47 yıllık evlilikleri boyunca kendisine şiddet uygulayan kocasını öldüren Jacqueline Sauvage adlı kadın Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından affedildi.

Jacqueline Sauvage’ın kocası Norbert Marot’nun, sonradan kendini asan oğluna da şiddet uyguladığı, üç kızından ikisini taciz ettiği ortaya çıkmıştı.

Dava ülkede büyük yankı uyandırmış ve iki sene önce 10 yıl hapis cezasına çarptırılan 69 yaşındaki Jacqueline Sauvage’ın serbest bırakılması için kampanya başlatılmıştı.

Hollande, Ocak ayında Sauvage için kısmi af çıkarmış, ancak mahkemeler kadının serbest bırakılması için yapılan başvuruları reddetmişti.

Hollande, Twitter mesajında, “Jacqueline Sauvage’ın kalan cezası için af çıkarıyorum. Bu afla, tutukluluğu derhal sona erecek” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Hollande’ın yeni affıyla Sauvage önceki dün salıverildi.

‘KAMPANYA YÜRÜTEN GRUPLARDA SEVİNÇ’

BBC’nin haberine göre, karar, Sauvage’ın serbest kalması için kampanya yürüten gruplar arasında sevinçle karşılandı. Ancak, Yüksek Adliye Memurları Birliği Başkanı Virginie Duval, Cumhurbaşkanı’nın kamuoyunu memnun etmek için davaya müdahale ettiğini, yargının Sauvage’ın temyiz başvurularını reddederken yasaları uyguladığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeni e soruyor: Çağdaş sanat OHAL’de ne yapacak?

SONRAKİ HABER

İşçinin intiharı istifa getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...