29 Aralık 2016 16:50

BM’den Rus planına destek

Birleşmiş Milletlerin Suriye Özel Temsilcisi, BM’nin Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye konusundaki girişimlerinde katkıya hazır olduğunu söyledi.

Paylaş

Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, BM’nin Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye konusundaki girişimlerinin uygulamaya geçirilmesi konusunda katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, De Mistura ile Lavrov bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Suriye krizinin çözümü için etkili bir siyasi çözüm başlatılması yönünde fikir alışverişi yaptı. Görüşmede De Mistura, Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye konusundaki girişimlerinin uygulamaya geçirilmesine, ateşkese ve Astana görüşmeleri için anlaşma hazırlanmasına katkıda bulunmaya hazır olduklarını ifade etti. De Mistura, üçlü görüşmenin sonuçlarını da desteklediklerini söyledi.

Lavrov ise BM Genel Sekreterliğinin ilgili birimleri ve bazı BMGK üyelerinin Halep’teki durumla ilgili yalan bilgiler vermeye ve bu bilgileri Suriye hükümetine yönelik düşmanca tavrı alevlendirmek için kullanmaya son vermesini istedi.

Lavrov, söz konusu tarafların, yanlış bilgi vermek yerine, Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezinin Uluslararası Kızıl Haç Komitesi ve Dünya Sağlık Örgütü ile düzenlediği insani yardım operasyonlarına katılmaları gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ayşegül Aslan'ın katili hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

Yeni e soruyor: Çağdaş sanat OHAL’de ne yapacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...