29 Aralık 2016 15:44

Erdoğan: Ateşkes 24'ten itibaren devrede olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ile basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kosovalı mevkidaşıyla düzenlediği basın yoplantısında Suriye'de başlayacak ateşkes konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

'BİZ YANDIK KOSOVA YANMASIN'

Konuşmasına Kosova'da devam eden "FETÖ" faaliyetlerini eleştirerek başlayan erdoğan şunları söyledi: "Balkanlarda FETÖ terör örgütünün en fazla örgütlendiği yer ne yazık ki Kosova. FETÖ sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği her ülke için tehdittir. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, terör örgütlerinin başlarının, militanlarının peşini bırakmayacağız. Kosovalı arkadaşlarımız bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyorum. Başta şahsım olmak üzere bu ülkenin ileri gelenlerini, şu gördüğünüz Külliye, TBMM, buraları bombalayan zihniyet FETÖ'cü. Bu zihniyete bugün Türkiye'de, yarın Kosova'da o okullardan yetişenler aynı şeyleri yapar. Biz yandık, Kosova yanmasın diyoruz."

'TERÖR ÖRGÜTLERİ BU ATEŞKESİN DIŞINDA'

Suriye'de ateşkes konusunda gelen bir soruyu cevaplayan Erdoğan ateşkesin bu gece itibariyle başlayacağını söyledi. BMGK tarafından terör örgütü kabul eden gruplar bu ateşkesin dışında olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: "Ülkemizin diplomatik gayretleri neticesinde Doğu Halep'ten 46 bin kişiyi İdlib'e yerleştirdik. Gerekirse kendi ülkemizde de kabul ederiz, kamplar oluşturduk. Bir süredir de Suriyeli muhalifler ve Rusya Federasyonu temsilcileri ülkemizin gayretleri ile Ankara'da görüşmeler yürüttüler. Anbean devam etti, ben de bilgiler edindim. Bu görüşmeler neticesinde rejim ve muhalefet arasında mutabakata varıldı. Sayın Putin açıklamayı yaptı. Biz kendisiyle telefon görüşmesini yaptık. Dışişleri Bakanlığı açıklamayı yaptı. Hava bombardımanı dahil silahlı saldırıları durdurmayı, kontrolleri altındaki bölgeleri birbirleri aleyhine genişletmemeyi taahhüt ettiler. Siyasi sürecin canlandırılması için garantör ülkeler dahilinde Astana'da toplantı yapılacak. Muhalif gruplarla bir araya gelinecek. Cenevre sürecini tamamlayıcı ve destekleyici nitelikte olacaktır. Türkiye ve Rusya garantörler olarak çatışmasızlık durumunun takibini birlikte yapacaklar. Sahadaki gruplar üzerinde nüfuzu olan diğer ülkeler de ateşkes için hassasiyet gösterecekler. Birkaç saat önce Putin'le yaptığımız görüşmede bütün bu hususları ele aldık. Ateşkes sürecine destek veren kesimlere teşekkür ediyorum." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'AKP parmak hesabı ve zorbalıkla maddeleri geçiriyor'

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Kaya cezaevinden çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...