29 Aralık 2016 16:00

Kadın tutuklulara ceza tehdidiyle baskı iddiası

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde kalan kadın siyasi tutuklular, maruz kaldıkları hak ihlallerini cezaevinden gönderdikleri mektupta anlattı.

Paylaş

Siyasi tutuklu kadınlar, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini bir mektup kaleme alarak Evrensel’e anlattı.

Gardiyanların sayımlar için koğuşlara çok kalabalık girdiklerini ve gerginlik çıkarmak istediğini belirten kadınlar, yeni gelen tüm tutuklulara çıplak aramanın dayatıldığını öne sürdüler. Siyasi tutuklular için yeni bir koğuş açıldığını ve buraya konulan kadınların eşyalarının x-ray cihazından geçirildikten sonra sahiplerine teslim edilmediğini belirten kadınlar, bu eşyalar arasında yorgan ve yastığın da bulunduğunu yazdılar. Yine, yeni açılan koğuşun farklı bir blokta yer aldığını ve iki adli koğuşun arasında kaldığını söyleyen kadınlar, bu nedenle siyasi tutukluların adli tutukluların sözlü sataşmalarına maruz kaldığını da ifade etti.

Yeni tutuklananların son zamanlarda gardiyanlar tarafından “otur-kalk” uygulamasına tabi tutulduğunu dile getiren kadınlar, siyasi koğuşlara gitmek isteyenlerin ceza almakla tehdit edildiğini söyledi. Kadınlar, ayrıca, hastaneye sağlık kontrolüne götürülenlerin de kelepçeli muayeneye zorlandığını ve askerlerin odada bekletildiğine de mektuplarında yer verdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İhmaller Mersin’de 2 can aldı!

SONRAKİ HABER

'AKP parmak hesabı ve zorbalıkla maddeleri geçiriyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...