İhmaller Mersin’de 2 can aldı!

Meteoroloji günler öncesinden uyardı ancak yetkililer yine önlem almadı. İhmaller Mersin’de 2 kişinin ölümüne neden oldu.

29 Aralık 2016 15:51
Paylaş

Günlerdir beklenen kötü hava koşulları Türkiye’yi etkisi altına aldı. Mersin’de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkilerken, kentin ana yollarını basan sular nedeniyle vatandaşlar otomobillerinin içinde mahsur kaldı. Sel sularına kapılan bir kadın ile bir erkek hayatını kaybetti. Yetkililer yoğun yağışa karşı herhangi bir önlem almamışken, sadece yurttaşları ‘sokağa çıkmama konusunda’ uyarmakla yetindi

Meteoroloji’nin günlerdir uyarısını yaptığı kötü hava koşulları Türkiye’yi teslim aldı. Yağışın en çok etkilediği yer Mersin oldu. Uyarılara rağmen yine önlemler alınmadı, kent adeta felç oldu. Caddelerde sel oluşurken, sellere kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Valilik ise yurttaşları ‘sokağa çıkmama konusunda’ uyarmakla yetindi.

Yağışın etkilediği yerlerden birisi de İstanbul’du. Sabah saatlerinden itibaren yağmurun ve fırtınanın etkili olduğu İstanbul’da trafik adeta kilitlendi, çok sayıda kaza yaşandı.  Bu kazalardan birisi Büyükçekmece’de yaşandı. Vinç kamyonun üstüne devrildi. E-5 Otoyolu Büyükçekmece mevkiinde yan yol çalışmasında kullanılan vinç, beton mikserinin üzerinde devrildi. Yol trafiğe tamamen kapanırken, otoyolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

VİNÇLİ KAMYON 8 ARACI EZDİ

Yine İstanbul Maltepe’de, freni boşalan vinçli kamyonun 8 araca çarpması sonucu 6 kişi yaralandı. Kontrolden çıkan kamyon, Orhangazi ile Bağdat caddeleri kesişiminde 2 servis minibüsü ve 4 araca çarptı. Ardından Bağdat Caddesi’ndeki benzin istasyonuna giren kamyon, istinat duvarını aşıp 2 aracın üzerine düşerek durabildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 6 kişi hafif yaralandı, araçlarda hasar oluştu.

DENİZDE VE HAVADA ULAŞIM İPTAL

İstanbul’da dün sık sık ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Türk Hava Yolları, İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle iç ve dış hatta 23 seferin yapılamayacağını duyurdu. Hava şartları deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

ANKARA KAR ALTINDA

Ankara’da etkisini sürdüren kar yağışı, başkenti kısa sürede beyaza bürüdü. Yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Esnaf, sabah dükkanı önünde biriken karları temizlerken, işe gitmeye çalışan vatandaşlar ise yollarda güçlükle yürüyebildi.

OTOBÜS KAZALARI YAŞANDI

Kışın daha sert bastırmasıyla birlikte, trafik kazaları da arttı. Sinop’ta bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yine Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde şiddetli rüzgar ve buzlanma nedeni ile sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 34 kişi yaralandı. Burdur’un Karamanlı ilçesinde de kontrolden çıkan yolcu otobüsünün tarlaya uçtuğu kazada, 5 kişi hafif yaralandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yurt yangınında ailelere yardım

SONRAKİ HABER

Kadın tutuklulara ceza tehdidiyle baskı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...