29 Aralık 2016 14:28

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi bu ayıptan kurtarsınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a anayasa teklifinin geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İskele Meydanı'nda halka seslendi.

'AHMET ŞIK NEDEN GÖZALTINDA'

Gazetecilerin hapse atıldığı, özgür yazı yazamadığı ülkelerde demokrasiden söz edilemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin kalemlerini özgürce kullanması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bugün Ahmet Şık yeniden gözaltına alındı. Hatırlıyorsunuz değil mi, FETÖ nedeniyle gözaltına alındı, tutuklandı ve uzun süre içeride yattı. Hüsnü Mahalli ne yaptı bu hükümete? Hasta üstelik. Siz bunu da tutukladınız, şu an hastanede yatıyor." diye konuştu.

'ANAYASA TEKLİFİNİ GERİ ÇEKİN'

CHP Genel Başkanı anayasa değişikliklerine de karşı çıkacaklarını belirtti. Sorunun sadece CHP'nin değil Türkiye'nin sorunu olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa görüşmelerini, daha doğrusu Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri sonlandırsınlar ve anayasa teklifini geri çeksinler. Türkiye'yi bu ayıptan kurtarsınlar, hele hele anayasa metnini dahi görmeden boş kağıda imza atmak gibi bir ayıptan TBMM'yi kurtarsınlar. Bunu yaptıkları takdirde onlara saygı duyacağız. Bunları yaptıkları takdirde parlamento, milletvekilleri saygınlık kazanacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da elektrik kesintileri halkı bezdirdi

SONRAKİ HABER

Yol TV'nin yayını durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...