29 Aralık 2016 12:25

Mavi ekran hatası yerini yeşile bırakıyor

Windows 10 için önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen güncelleme ile mavi ekran hatasının yerini 'yeşil ölüm ekranı' alacak.

Paylaş

Windows kullanıcılarının karşılaşmaktan en çok korktuğu hatalardan olan mavi ekran yerini önümüzdeki aylarda yeşil renge bırakacak. Şirket daha önce Windows 8'de mavi ölüm ekranından kurtulmak için QR kodlarını dahil ettiği bir güncelleme yayınlamıştı. Sürekli güncellenen Windows 10 işletim sistemi için önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen güncelleme ile sistem çöktü hatası artık yeşil ekranda görüntülenecek.

Windows'un üst düzey program yöneticisi Matthijs Hoekstra, 28 Aralık'ta Twitter üzerinden Windows 10 yapı 14997'de henüz kimsenin fark etmediği bir değişiklik olduğunu söyledi. Hoekstra'nın "büyük değişim" olarak lanse ettiği şeyin ne olduğunu @Chris123NT adlı twitter kullanıcısı yayınladığı fotoğrafla ortaya çıkardı.

Renk dışında eski hatayla pek bir farkının görülemediği değişikliğin altında yatanlar önümüzdeki aylarda netleşeceğe benziyor. Yeşil ekranın büyük ihtimalle ocak ayında gelmesi beklenen genel kullanıma açık insider yapıların bir parçası olacak. Programa sahip olan kullanıcılar umarız bu ekranı görmek zorunda kalmazlar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eren Keskin: Gündem benim için Musa Anter demektir

SONRAKİ HABER

İran Clash of Clans'ı da yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...