29 Aralık 2016 12:42

Eren Keskin: Gündem benim için Musa Anter demektir

Özgür Gündem gazetesi davasında tutuksuz yargılanan avukat Eren Keskin, savunma yaptı: Gündem benim için Musa Anter demektir.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi davası kapsamında tutuksuz yargılan avukat Eren Keskin, “Gündem benim için Musa Anter demektir” diyerek, hakkında 140 dava bulunduğunu ancak hiçbir yere gitmeyeceğini ve düşünce özgürlüğünü savunmaya devam edeceğini söyledi.

Özgür Gündem gazetesi davasında tutuklu dilbilimci Necmiye Alpay’ın ardından tutuksuz yargılanan avukat Eren Keskin, savunma yaptı. Savunmasına “Gündem benim için Musa Anter demektir” diyerek başlayan Keskin, şunları söyledi:
“77 yaşında öldürüldü. Hala faili bulunamadı. 8-9 yaşındaki dağıtımcıları öldürüldü. O zamanlarda avukattım. Sayısız vekillik teklifini reddettim. İnsan hakları savunuculuğunu önemsedim. Müzakere sürecinde hiç dava açılmadı. Şimdi ise 140 davam var. Hiçbir yere gitmeyeceğim. Düşünce özgürlüğünü savunmaya devam edeceğim.

Bu gazete 1999’dan bu yana devletin izniyle çıkıyor. Yöneticisi olanların 'silahlı örgütten' yargılanması akıl alır değil. Öldürülen kayıplarla ilgili o dönem Başbakan bize ‘faillerini bulacağım’ diye söz verdi. ‘Beyaz Torosları bitireceğim’ dediler ama şimdi beyaz Toroslara karşı olduğumuz için yargılanıyoruz. Hukuki olarak kendimizi bu kadar çaresiz, hangi yolda gideceğini bilmeyen bir dönem hiç görmedim. Kabus bir dönem yaşıyoruz. Yazılarım soruşturma aşamasında sorulmadı. İddianamedeki yazılarıma hiç dava açılmadı.” (DİHABER)

 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de okullar yarın tatil

SONRAKİ HABER

Mavi ekran hatası yerini yeşile bırakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...