29 Aralık 2016 12:37

Kocaeli'de okullar yarın tatil

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamayla, il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liselerde eğitime 1 gün ara verildi.

Paylaş

Yoğun kar yağışının yaşandığı Kocaeli'de, vatandaşlar çeşitli aksaklıklar yaşarken Kocaeli Üniversitesi'nde de eğitime bugün ikinci öğretimlerde, yarın ise tüm öğretimlerde ara verildi. 

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği'nin açıklaması şöyle: "Yoğun kar yağışı ile birlikte, düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde; anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 30.12.2016 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır."

ÜNİVERSİTEDE HAYAT DURDU

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde kar yağışıyla birlikte hayat durdu. Dönem dönem trafiğin yaşandığı Umuttepe'de, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hasta yetiştirmeye çalışan iki ambulans da trafiğe takıldı, öğrenciler de zor anlar yaşadı.

Kocaeli Üniversitesi'nden yapılan açıklama ise şu şekilde: "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 29.12.2016 Perşembe günü tüm akademik birimlerimizde II. Öğretime; 30.12.2016 Cuma günü ise tüm birimlerde I. ve II. Öğretime ara verilmiştir. Tatil nedeniyle mazeret sınavlarına giremeyen öğrenciler 02.01.2017 - 10.01.2017 tarihleri arasında, akademik birimlerce belirlenecek olan mazeret sınavı takviminde belirtilen gün ve saatte sınava gireceklerdir. Tatil süresince engelli ve hamile personellerimiz idari izinli sayılacaktır." (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanına Meclisi fesih yetkisi veren madde onaylandı

SONRAKİ HABER

Eren Keskin: Gündem benim için Musa Anter demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...