29 Aralık 2016 11:42

Edirne'de 'Şeyh Bedreddin' heykeli tartışması

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Edirne Barosu Bakanı Özgür Yıldırım arasında kente Şeyh Bedreddin'in heykelinin dikilmesi tartışması sürüyor.

Paylaş

Edirne Belediyesi'nin bir süre önce kentte Şeyh Bedreddin'in heykeli dikileceği açıklamasının ardından, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım buna karşı çıktı. Şeyh Bedreddin'in isyancı olduğunu söyleyen Yıldırım, sosyal medya hesaplarından karara tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yıldırım'ı kendisine iftira attığı ve hakaret ettiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.

ŞEHY BEDREDDİN TERÖRİSTMİŞ(!)

Edirne'de kamuoyunu günlerdir meşgul eden tartışmada son açıklamayı Baro Başkanı Özgür Yıldırım yaptı. Yıldırım, Edirne Barosu'nun Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu ve Atatürk milliyetçiliği, demokrat, laik ve sosyal hukuk devletine bağlı olduğunu söyledi. Üç dönemdir baro başkanlığı yaptığını belirten Yıldırım, “Terör örgütleri ile iltisakı olan çevreler tarafından kutsanmakta olan ve 600 yıl önce devlete isyan ettiği için idam edilen 'Şeyh Bedreddin' isimli bir kişinin Edirne'ye heykelinin dikilmesine karşı çıkıp, terör örgütleri ile iltisakı olan marjinal grupların Edirne'de 'üs' oluşturmasına engel olmaya çalışmak, benim asli görevlerimdendir” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Utanç davası'nda 3 sanığa tazminat ödenecek

SONRAKİ HABER

NASA'dan 2016'nın en iyi 10 Dünya fotoğrafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...