29 Mart 2011 13:59

Ulaşım zammı eylemi: Yetti gari!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İ.İ.B.F. öğrencileri ulaşım zammına karşı çıkmaya devam ediyor.Fakültenin bulunduğu İsabeyli ile Nazilli arasındaki ulaşım ücretlerine İsabeyli Belediyesinin yaptığı yüzde 25 zamma karşı birleşen öğrenciler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Bu kaps

Ulaşım zammı eylemi: Yetti gari!
Paylaş

Fakültenin bulunduğu İsabeyli ile Nazilli arasındaki ulaşım ücretlerine İsabeyli Belediyesinin yaptığı yüzde 25 zamma karşı birleşen öğrenciler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda geçen hafta salı günü(22 Mart) fakültede tüm öğrencilere yönelik açık oturum düzenleyen öğrencilere fakülte yönetimi engel olmuş, öğrenciler de oturumu fakülte dışında gerçekleştirmişti. Açık oturumda oturma eylemi ve basın açıklaması kararı alan öğrenciler eylemlilik sürecine başladılar.

OTURMAYA BİLE TAHAMMÜL YOK

Eylemlilik sürecine fakülte önünde yaptıkları oturma eylemi ile başlayan öğrencilere jandarma tahammül edemedi. Saat 12.00-13.00 arasında oturmaya başlayan öğrencilerin karşısına jandarma çevik kuvvet ile çıktı. Oturmanın en temel demokratik tavırları olduğunu, bunu da yapamayacaklarsa nasıl üniversite okuyacaklarını belirten öğrenciler jandarmanın bu tavrını şiddetle kınadıklarını dile getirdiler. Geçen hafta öğrencilerin birleşmelerini karalamaya çalışan fakülte yönetiminin, öğrencilerin bir hafta boyunca yılmadan çalışma yürütmelerinden sonra oturma eylemi sırasında öğrencilerin bulunduğu yere gelerek jandarma ile müdahale etmemeleri konusunda görüşme yapması da dikkat çekti.

ZAM GERİ ALININCAYA KADAR DEVAM

Jandarmanın bu tavrına rağmen oturma eylemini başarıyla sonuçlandıran öğrenciler, bugün de İsabeyli Belediyesi önünde belediyeyi protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirecekler. Hiçbir baskının kendilerine engel olamayacağını dile getiren öğrenciler “Mücadelemiz kazanımla sonuçlanıncaya kadar devam edecektir. Buna hiçbir güç engel olamaz” dediler. (Nazilli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Ali Demir ÖSYM başkanı

SONRAKİ HABER

Kızıldere’de yitirilen ON’lar anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...