29 Aralık 2016 10:10

‘Asgari ücret, yine sefalet’

DİSK Cam Keramik-İş ve Gıda-İş sendikaları, asgari ücrete yapılan 104 TL’lik zammın sefalet anlamına geldiğini açıkladı, mücadele çağrısı yaptı.

Paylaş

DİSK/Cam Keramik-İş Sendikası Genel Merkezi yaptığı açıklamayla yeni asgari ücrete tepki gösterdi. Çalışma Bakanının kredi borcuna batmış milyonlarca işçiye dalga geçer gibi, “Az veren candan çok veren maldan” açıklaması yaptığı belirtilen açıklamada, “Sendikalar ve konfederasyonlar fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakarak acilen bir araya gelmeli ve birlikte mücadeleyi örgütlemelidir. Madem ki asgari ücret en büyük toplu sözleşmedir, bu rakamı kabul etmeyerek mücadeleyi en ileriden başlatmalıdır. 2017 artık işçilerin ayağa kalktığı, emeğine sahip çıktığı ve mücadeleyi büyüttüğü bir yıl olmalıdır” çağrısı yapıldı.

DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada da 2017 yılı için belirlenen 1404 TL asgari ücretle işçilere düşenin yine açlık ve yoksulluk olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı ve hükümetin her açıklamalarında büyüyen Türkiye vurgusu yaptığı hatırlatılan açıklamada, “2017 yılı asgari ücreti, AGİ içinde 1404 TL olarak belirlendi. Yapılan bu artış asla kabul edilecek bir artış değildir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dahi, tek bir kişinin asgari geçim maliyetinin 1669 TL olduğunu açıklamasına rağmen, hükümet işçiye al 1404 TL ile aileni geçindir demiştir. İş cinayetlerinde ölmek, yoksulluk içinde yaşamak zorunda değiliz. Hükümetlerden beklenti içinde olmak yerine, örgütlenmek, sendikalaşmak ve haklarımızı örgütlü olarak almaktan başka bir yol kalmamıştır” dendi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

104 liralık zamma siyasi partilerden tepki

SONRAKİ HABER

İşteyiz ile yeni iş bulun, evinizi boyatın, özel ders verin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...