29 Aralık 2016 09:53

‘ABD Rusya’ya misilleme hazırlığında’

Başkanlık seçimleri sırasında siber saldırıya uğrayan ABD, Rusya’ya karşılık vermeye hazırlanıyor.

Paylaş

ABD basınında yer alan haberlere göre Washington, başkanlık seçimleri sırasında çeşitli kurum ve kişilere siber saldırı düzenledikleri ve bilgi sızdırdıkları iddia edilen Rus bilgisayar korsanlarının eylemlerine karşılık Rusya’ya yanıt vermeye hazırlanıyor.

Washington Post’un hükümet çevrelerinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD yönetimi başkanlık seçimleri sırasında hackerların söz konusu eylemleri nedeniyle Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulanabileceği ve diplomatik adımlar atılacağını öne sürdü. CNN televizyonu da siber saldırılara dahil olan şüphelilerin isimlerinin açıklanabileceğini bildirdi.

Yakında Beyaz Saray’daki görevini Donald Trump’a devredecek olan ABD Başkanı Obama NPR’a verdiği bir röportajda, Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddialarına ilişkin, “Harekete geçmeliyiz ve geçeceğiz de” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan ABD’nin seçilmiş başkanı Trump, Amerikan istihbarat birimlerinin değerlendirmelerini reddetmişti. Müstakbel başkan, ABD’nin Rusya’ya yaptırım kararına ilişkin de, “Bence hayatlarımıza devam etmeliyiz” şeklinde konuşmuştu. Rusya da söz konusu siber saldırı iddialarını reddediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

FARC gerillalarına af yasası onaylandı

SONRAKİ HABER

DİSK: 104 lira zam iddiası aldatmacadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...