29 Aralık 2016 09:40

BES üyesi 54 kişi daha açığa alındı

BES üyelerine dönük açığa almalar devam ediyor; sendika üyesi 54 emekçi daha açığa alındı.

Paylaş

SGK ve İçişleri Bakanlığı’nda çalışan Büro Emekçileri Sendikası'na (BES) üye 54 kişi daha açığa alındı. Açığa alınanlar arasında İçişleri Bakanlığında çalışanı BES Dersim Şube Yönetim Kurulu Üyesi Musa Kılıç, Hatay İl Temsilcisi Deniz Polat, Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Ersönmez ve  Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanı BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, İstanbul 3 No’lu Şube Sekreteri Aziz Özkan, Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Öcay bulunuyor.

Sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, “Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu başta olmak üzere her düzeyde yönetimin Memur Sen üyelerinden oluştuğu bir kurumda üyelerimizin hedef alınmasının, aynı zamanda AKP-Memur Sen işbirliğinin bir sonucu olduğunu çok iyi biliyoruz. ‘FETÖ’ operasyonlarına karşı kurum yöneticilerinin kendilerini gizlemek ve hedef saptırmak için üyelerimizi ortaya atması ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve siyasi iktidarın buna göz yumması ikiyüzlülüktür” diye konuştu.

'YILDIRIM'IN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ'

Aslan, katıldığı basın açıklamaları gerekçe gösterilerek, 12 Aralık 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan BES Ankara 2 Nolu Şube Sekreteri Civan Yıldırım'ın sağlık durumuna da değindi. Şube Sekreteri YIldırım'ın halen tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Aslan, Yıldırım'ın böbrek ve kalp yetmezliği olduğunu söyleyerek “Aynı zamanda ileri derecede şeker hastasıdır. Sunduğumuz sağlık raporlarına rağmen, sağlık raporları ve itirazımız dikkate alınmamıştır” dedi. Üyeleri Yıldırım'ın cezaevinde başına bir şey gelirse Adalet Bakanlığı’nın sorumlu olacağını ifade eden Aslan, “Civan Yıldırım başta olmak üzere tüm tutuklu üye ve yöneticilerimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

‘2016 YILI EMEKÇİYE ZEHİR OLDU’

Aslan, 2016 yılına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, “Siyasi iktidar, 2016 yılını emekçilere zehir ederken, yeni kararname beklentisi kamu emekçilerinin bütününü tedirgin etmekte, kamu hizmetlerinde aksamalar her geçen gün artarak devam etmektedir” dedi. Aslan, 2017 yılı için dileklerini paylaşarak, “2017 yılının ülkemize barış ve kardeşlik getirmesi temennisi ile insanca yaşam taleplerimizin kazanıma dönüşeceği bir yıl olmasını diliyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’yi hedef alan Erdoğan ÖSO’ya kalkan oldu

SONRAKİ HABER

‘Uzlaşılamayan çok konu var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...