29 Aralık 2016 09:26

ABD’yi hedef alan Erdoğan ÖSO’ya kalkan oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye’ye ilişkin açıklamalarında ABD’yi hedef almayı sürdürdü. Erdoğan cihatçılardan oluşan ÖSO’ya ise kalkan oldu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki Saray’ında düzenlenen TÜBİTAK ödül töreninde konuştu. Erdoğan, daha önce ABD ve AB ülkelerine yönelik “teröre destek veriyorlar” sözlerini sürdürerek, “Türkiye olarak uzun süredir Batılı ülkelere terör örgütleri arasında ayrım yapma çağrısında bulunuyoruz, buna karşılık ABD başta olmak üzere kimi ülkeler kendilerince çeşitli bahaneler ileri sürüp göz boyayarak, bölgede masumları katleden terör örgütlerine destek veriyor. Dile getirdiğimiz zaman rahatsız oluyorlar, medya aracılığıyla sataşmayın diyorlar” diye konuştu.

‘BİZ BUNU YUTMAYIZ’

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye olarak süredir Batılı ülkelere terör örgütleri konusunda ayrım yapmaması çağrısında bulunuyorum. Amerika başta olmak üzere çeşitli bahaneler sürüp örgütlere aleni destek vermek noktasını gidiyor. Bize medya aracılığı ile sataşmayın diyorlar. Nerede konuşacağız. Sizler terör örgütlerine kalka her türlü silah yardımı yaparsanız sonra hayır biz silah değil mühimmat gönderiyoruz derseniz biz bunu yutmayız.”

‘ÖSO TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL'

NATO'ya karşı da tepki dile getiren Erdoğan, ÖSO’yu şu sözlerle savundu: “Koalisyon, bugün IŞİD’e en büyük zaiyatını verdiren harekatımıza hiçbir katkı sunmuyor. Üstüne üstlük ‘Türkiye, DEAŞ'a destek veriyor’ diye yalan söylüyorlar. El insaf, en büyük mücadeleyi veren biziz, en büyük zaiyatı veren biziz, ÖSO'yu bizim içimizde olan bazı mahfiller de terör örgütü olarak ilan etti, ÖSO terör örgütü değildir.”

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, koalisyon güçlerinin verdikleri sözleri tutmadığını savunarak, “Bizi IŞİD’e destek vermekle suçluyorlardı. Şimdi ortadan kayboldular. Tam aksine terör örgütüne IŞİD dahil olmak üzere YPG-PYD bunlara destek veriyorlar. Çok açık net ortada. Hepsinin tescilli olarak bütün resimle, fotoğraflarıyla, video kayıtlarıyla elimizde belgeleri var” demişti. ABD yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddiasını ‘gülünç’ diye tanımlamıştı. ABD Büyükelçiliği de “ABD hükümeti YPG veya PKK'ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta.” şeklinde açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Her an ateşkes olabilir

SONRAKİ HABER

BES üyesi 54 kişi daha açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...