03 Haziran 2012 20:40

Urfa’daki tutuklamaların nedeni yerel seçimler

BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, Urfa’da son 6 ayda 371 kişinin gözaltına alındığını belirterek, baskı, gözaltı ve tutuklamaların nedeninin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler olduğunu söyledi. Artan tutuklama ve baskıların AKP hükümetinin Urfa ilini “kaybetme telaşından” kaynaklandığını ifade eden B

Urfa’daki tutuklamaların nedeni yerel seçimler
Paylaş

BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, Urfa’da son 6 ayda 371 kişinin gözaltına alındığını belirterek, baskı, gözaltı ve tutuklamaların nedeninin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler olduğunu söyledi. Artan tutuklama ve baskıların AKP hükümetinin Urfa ilini “kaybetme telaşından” kaynaklandığını ifade eden BDP Urfa İl Başkanvekili Mehmet Çiçek, nitekim kentte AKP’nin oy oranını düşürebilecek tek partinin de BDP olduğuna işaret etti.
BDP’yi Urfa’dan silmek gibi Kürtlerin asimile edilmesinin de hedeflendiğini söyleyen Çiçek, “Böylelikle kendi benliklerinden uzaklaştırmayı planlıyorlar. Bu güne kadar BDP bu planı alt üst eden tek parti oldu. Bu nedenle partimize yönelik siyasi operasyon yapılıyor. Kentte iki hafta arayla 2 büyük operasyon yapıldı. Gözaltına alınanların tamamı partili arkadaşlarımız. Operasyonlar öyle bir hal aldı ki partimizde oturup çay içenleri dahi tutukladılar. Sanki yasaklanmış bir partiymişiz gibi davranılıyor. Unutmasınlar ki BDP’ye oy verenler sadece Kürt halkı değil; Türk halkının sosyalist-demokrat kesimi de oy veriyor” dedi.
BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, iki hafta içinde 60 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak, baskı, gözaltı ve tutuklamaların nedeninin ise önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler olduğuna dikkat çekti.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Urfa Şube Başkanı Eyüp Sabri Tinaş da, “KCK” adı altında yürütülen operasyonların hükümet tarafından bilinçli ve sistematik şekilde yapıldığını söyledi. Tutuklamalar ile ilgili kararın “siyasi” olduğuna dikkat çeken Tinaş, aynı operasyon kapsamında meslektaşlarının da müvekkillerini savunduğu için tutuklandığını ifade etti. Ortam dinlemelerin tutuklamalar için yeterli delil sayıldığını ifade eden Tinaş, “İki büyük operasyonda 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların çoğu BDP’de yöneticilik yapanlardan oluşuyor. Burada amaç BDP’de siyaset yapacak insanları dışarıda bırakmamaktır. Amaç herkesi tutuklayıp BDP’yi güçsüzleştirmektir. Bu uygulamaların tamamı hukuk dışı uygulamalardır. Hükümetin tavrı neyi belirliyorsa yargı da onu yapıyor. Tamamen yargının siyasallaşması söz konusudur” diye konuştu. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meclis’te Davutoğlu gensorusu görüşülecek

SONRAKİ HABER

IMF reformu Resmi gazetede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...