29 Aralık 2016 07:09

ÖDP Malatya İl Örgütü 2016 yılını değerendirdi

ÖDP Malatya İl Örgütü 2016'da yaşanan toplumsal olayların bir değerlendirmesini yaparak, yeni yıl için ekmek, yaşam ve özgürlük talebini ifade etti.

Paylaş

ÖDP Malatya il Örgütü 2016 yılının değerlendirmesini yapmak ve 2017 için taleplerini ifade etmek üzere basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını ÖDP İl Başkanı Seda Uçar okudu.

Türkiye’nin sonu görünmeyen karanlık bir tünelde ilerlediğini söyleyen Uçar, “15 güne sığan olaylar dahi ülkemizin nasıl bir felakete doğru sürüklendiğini ortaya koymaya yetiyor. İnsanlarımızın hiç bir yerde can güvenliği kalmadı. Kimse sokağa korkmadan çıkamıyor. Ne huzur kaldı ne neşe ne de yarınlara dair bir umut. Siyasal İslam toplumu parçaladı, ülkeyi ateşe verdi. Ekonomide kriz dalgası büyüyor. Esnaf kepenk kapatıyor. Dolar tırmanıyor, emekçinin alım gücü, sofrasındaki ekmek azalıyor” dedi.

Türkiye’nin bu noktaya kendiliğinden gelmediğini söyleyen Uçar, “AKP’nin politikaları ve tercihleri ülkemizi bu noktaya getirdi” dedi. AKP iktidarının savaş politikalarına son vermesi gerektiğini söyleyen Uçar, “AKP, demokratik siyaset alanı üzerinde kurduğu baskıları kaldırmalı, Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümünün önünü açmalıdır. HDP’ye yönelik operasyonlar durdurulmalıdır. Halk iradesini temsil eden tutuklu HDP Eş Genel Başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları serbest bırakılmalıdır. Belediyelere atanan kayyımlar geri çekilmeli, seçilmiş belediye başkanları görevlerine iade edilmelidir” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Faik Bulut: Türkiye El Bab’da çakılıp kaldı

SONRAKİ HABER

Alpay, Erdoğan ve Kaya için tahliye kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...