29 Aralık 2016 05:32

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat tutuklandı

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat ile birlikte 4 Kürt siyasetçi daha tutuklandı. 

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Aralık'ta birçok kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 10 Kürt siyasetçi yapılan sağlık kontrolü ardından dün gece iki grup halinde Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı. İlk grupta yer alan 5 kişi tutuklandı. 

İkinci grupta yer alan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Barış Grubu üyesi Seydi Fırat, Ramazan Özbek, Halis Bilen ve Mehmet Baysal tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren sorguların ardından 4 Kürt siyasetçi "örgüt üyesi oldukları” iddiasıyla tutuklandı. Elvan Baran ise savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Dün adliyeye getirilen ilk grupta yer alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk "örgüt yöneticiliği", HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Cabbar Leygara, daha önce DTK Başkanlık Divanı'nda görev yapan Cafer Kan, Edip Yaşar ve Abdulbaki Karadeniz ise "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmıştı. (Diyarbakır/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Turgutlu'da eğitime 1 günlük kar tatili

SONRAKİ HABER

D-100'de vinç devrildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...