29 Aralık 2016 01:14

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay bugün hakim karşısına çıkacak

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma içinde oldukları gerekçesiyle uzun süredir tutuklu bulunan Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları gerekçesiyle 19 Ağustos’tan beri tutuklu bulunan Yazar Aslı Erdoğan, ve 31 Ağustos’tan beri tutuklu olan Dilci Necmiye Alpay bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Türkiye’nin dünya edebiyat sahnesinde tanınan ve takdir edilen yazarlarından biri olan ve kapatılan Özgür Gündem gazetesinde yazdığı ve danışma kurulunda yer aldığı gerekçesiyle 16 Ağustos akşamı evine yapılan baskının ardından gözaltına alınan ve 19 Ağustos’tan beri tutuklu bulunan Aslı Erdoğan ile dil konusundaki başvuru niteliğindeki çalışmaları yanı sıra, barış mücadelesine de uzun yıllardır emek veren isimlerden biri olan Necmiye Alpay, bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülecek davada ilk kez hakkındaki suçlamalara karşı savunma yapacak olan Erdoğan ve Alpay’la birlikte Özgür Gündem Genel Yayın yönetmenliğini yapan Eren Keskin, yayın danışma kurulunda yer alan Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu ile Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal ve yöneticilerinden Bilge Aykut, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla yargılanacaklar. 

DW Türkçe’den Aram Ekin Duran’a konuşan Aslı Erdoğan’ın avukatlarından Özcan Kılıç, Aslı Erdoğan’ın moralinin yerinde olduğunu ve son dönemde savunmasını yazmaya odaklandığını dile getirerek, “Mahkemeye sunacağı savunmasını tabii ki çok önemsiyor. Bu nedenle biz de güçlü bir metnin ortaya çıkmasını bekliyoruz” dedi. Kılıç, Erdoğan ile aynı hukuki durumda olan Necmiye Alpay’ın da çok moralli bir şekilde duruşmaya hazırlandığını vurguladı. Duruşma öncesi Aslı Erdoğan’ı ziyaret eden annesi Mine Aydostlu, “Tüm sıkıntılara rağmen şu an sağlık sorunlarından ziyade savunmasına yoğunlaşmış durumda. Bu hukuksuz bir dava, tamamen siyasi. İçeride elinden geldiği kadar dayanmaya çalışıyor. Biz de bu hukuksuz davaya karşı dayanmak zorundayız, başka çaremiz yok” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hiçbir zaman asgari ücretliden yana olmadılar

SONRAKİ HABER

Böyle giderse kutuplaşmanın acısını hepimiz çekeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...