29 Aralık 2016 00:21

‘At izi, it izi’ devam ediyor

10 Ekim mağduru ‘FETÖ’den açığa alındı

Paylaş

Ergin TEKİN
Dersim

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile (KHK) emekçilerin görevden alınmasında çokça yaşanan haksızlıklara bir yenisi daha eklendi. Tarım Orkam-Sen Genel Merkez Yöneticisi ve 10 Ekim Katliamı’nda yaralanan Hıdır Demir FETÖ/PDY suçlamasıyla görevinden uzaklaştırıldı. Duruma itiraz eden Demir’e, bakanlık yetkilileri “yanlışlık olduğunu ve düzelteceklerini” söyledi, ancak daha sonra gönderilen tebligatla Demir’e, “FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleri” ibaresiyle açığa alındığı bildirildi.

10 EKİM’DEN SONRA AYLARCA TEDAVİ GÖRDÜ

10 Ekim 2015’te, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nin Dersim örgütleyicilerinden olan Tarım Orkam-Sen Genel Merkez Yöneticisi Hıdır Demir, 10 Ekim’de barbar IŞİD terör örgütünün yaptığı katliamda yaralanmıştı. Bombalı eylemle mağdur edilen ve uzun süre tedavi gören Demir, şimdi de görevden uzaklaştırılarak ikinci bir mağduriyet ile karşı karşıya bırakıldı. 

Tunceli İl Tarım Müdürlüğü’nde görev yapan Hıdır Demir, 23 Aralık 2016 tarihinde Dersim’de aynı kurumda çalışan biri işçi olmak üzere 17 emekçiyle birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından  ‘olur’ alınarak gelen bir tebligatla görevden uzaklaştırıldı. 

BAKANLIK MAĞDURİYETİ GİDERMEK YERİNE KILIF YAPTI

Yaşatılan mağduriyetle ilgili görüştüğümüz Demir, haklarında hiçbir soruşturma yürütülmeden 23 Aralık 2016 tarihinde “FETÖ/PDY Terör Örgütü”nden dolayı açığa alındıklarını belirtti. Böyle bir suçlamayla itham edilmelerine karşı, Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünü aradığını aktaran Demir, telefonda görüştüğü yetkiliyle aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı: “Geçmişten beri cemaat ve benzeri gerici güçlere karşı mücadele ederken böyle bir bağlantı nasıl kurdunuz’ diye sorduğumda ilgili şahıs bir yanlışlık olduğunu ve düzelteceklerini söyledi. Ardından işyerine yeni bir tebligat geldi. Bu kez de ‘FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleri’ ibaresiyle yanlışlığın düzeltilmesi yerine daha da genişlettiler. 
Biz düzeltme beklerken onlar yanlışlığı kendilerine göre düzeltmiş oldular. Burada asıl mesele bizi açığa almak için suçlamaları bu kadar basit bir şekilde hazırlayıp insanları zor durumda bırakmalarıdır” diyerek tepki gösterdi.  

MÜCADELE EDEN ARKADAŞLARIMLA PARÇALANDIK

Demir şöyle devam etti, “Bugüne kadar cemaatlere, tarikatlara, Orta Çağ gericiliğine karşı yürüttüğümüz mücadele ile hep göz önündeydik. 10 Ekim’de de savaşa karşı barışı savunmak ülkeyi karanlığa teslim etmemek için sokaklara çıkmıştık. Bombalarla, parçalanan bedenlerimiz, toprağa verdiğimiz arkadaşlarımızla geri döndük. Bugün yine, karanlığa karşı mücadele ettiğimiz için, ‘Darbeye de tek adam rejimine de hayır’ dediğimiz için açığa alınarak, ekmeğimizle işimizle sınanıyoruz.”

Mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirten Demir, “10 Ekim’de nasıl barış sesimizi susturmaya çalıştılar ama başarılı olamadılarsa, bugün de başaramayacaklar. Barış mücadelemize, işimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Karanlığa teslim olmayacağız.” diye konuştu.

‘YANLIŞLIKLARDAN UZAK DURALIM’ DENİLMİŞTİ

Demir’e yaşatılan durum, iktidarın fırsata çevirdiği ve haksız yere açığa alınanların anlaşılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini akıllara getirdi. Erdoğan, “Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar’ diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var. Bazen fırsat bulduğumda TV’leri izliyorum. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım...” demişti.

ÖNCEKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasiye ihanet

SONRAKİ HABER

Zafer işareti yapınca saldırıyı övmekle suçlandılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa