29 Aralık 2016 00:08

VEDAŞ’ı sosyal medyadan eleştirdi, sayacı söküldü!

Yaşadığı bölgede uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmasını sosyal medyadan eleştiren vatandaşın sayacı söküldü.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

Kışın gelmesiyle beraber bölgede yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri vatandaşların yaşamlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Uzun süreli elektrik kesintilerine sosyal medya üzerinden tepki gösteren Sedat Kaya’nın elektrik saati Vangölü Elektrik Dağıtım (VEDAŞ) görevlileri tarafından kaçak kulanım olup olmadığı kontrol edilmek amacıyla söküldü. Yaşananlara tepki gösteren Kaya, VEDAŞ’ın kendileri yıldırmak için böyle bir uygulamaya gittiğini belirterek sorunları çözülünceye dek tepkilerini göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

ARIZAYI ARAŞTIRMAYANLAR, KAÇAK ARAŞTIRIYOR

Yüksekova’da hava sıcaklığın sıfırın altında seyrettiği kış aylarında tüm bölgede sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinin daha da artması vatandaşları bezdirdi. Seslerini duyurmak isteyen yurttaşlar Twitter üzerinden VEDAŞ’a mesajlar göndermeye başladı. Bunlardan biri de Sedat Kaya. Kaya’nın ifadesine göre, sosyal medya adresinden VEDAŞ’ı kesintiler nedeniyle eleştirdi, elektrik verilmesini istedi. Bu mesaj sonrasında VEDAŞ yetkilileri evine gelerek, ‘Sayacınızda kaçak olup olmadığı araştırılacak’ denilerek sayacını söktü.

Görüştüğümüz Kaya, elektrik altyapısının yeterli olmadığını, mahallelerinde bulunan trafonun 80 haneye yetecek güçte olduğunu ama 150 hanenin bu trafoyu kullandığını ve aşırı yüklemeden dolayı sürekli elektriklerin kesildiğini belirti. Sorunun belli olduğunu sadece çözülmesini istediklerini belirten Kaya, “Eleştiri yapanlarda kaçak aramak yerine arızayı araştırsınlar”dedi.

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ARIZA EKİPLERİ ÇALIŞMIYOR 

Aşırı yüklenmeden dolayı atan şalterlerden kaynaklı elektrik kesintileri yaşandığını,VEDAŞ yetkilerinin gelip şalterleri kaldırmadığı için yurttaşların kendi can güvenliklerini tehlikeye atarak şalterleri kaldırdığını ifade eden Kaya, VEDAŞ yetkililerinin mesai saatleri dışındaki saatlerde onarıma gelmediklerini arıza bildirim hattını aradıklarında mesai saatleri içerisinde aramalarını istedikleri de iddia etti. Kaya, “Elektrikler genellikle mesai saatleri dışında kesiliyor ya sabaha kadar elektriksiz kalacağız ya da canımızı tehlikeye atarak o şalterleri biz kaldıracağız. Bu durumu sadece bizler değil tüm Yüksekova halkı yaşamaktadır” dedi. Yaşanan kesintiler karşısında elektrik dağıtım şirketi VEDAŞ yetkilileri ile iletişim kurma çabalarımız ise tüm aramalarımıza rağmen ise sonuçsuz kaldı. 

ÖNCEKİ HABER

ABD'li aktris Debbie Reynolds kızının ölümüne dayanamadı

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Demokrasiye ihanet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...