03 Haziran 2012 20:37

Binlerce Sudanlı, evini terk edip kaçıyor

SINIR Tanımayan Doktorlar örgütü , her gün 4 bin kadar insanın Sudan'ın Mavi Nil eyaletindeki çarpışmalardan kaçarak Güney Sudan'a geçtiğini bildirdi. Örgüt, halen sınırın hemen ötesindeki Güney Sudan topraklarında 30 bin dolayında mültecinin derme çatma barınaklarda kaldığını belirtti. Gü

Binlerce Sudanlı, evini terk edip kaçıyor
Paylaş

SINIR Tanımayan Doktorlar örgütü , her gün 4 bin kadar insanın Sudan'ın Mavi Nil eyaletindeki çarpışmalardan kaçarak Güney Sudan'a geçtiğini bildirdi. Örgüt, halen sınırın hemen ötesindeki Güney Sudan topraklarında 30 bin dolayında mültecinin derme çatma barınaklarda kaldığını belirtti. Güney Sudan'ın daha güney kesimlerinde kurulmuş olan üç büyük mülteci kampında, Sudan'ın güneyindeki topraklarda ordu ve isyancı güçler arasında süren çatışmalardan kaçan 70 bin kişi barınıyor.
Mülteciler, Sudan silahlı kuvvetlerinin havadan ve karadan saldırılar yürüttüğünü anlatıyorlar. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden Jean-Marc Jacobs, sınırı aşan mültecilerin çoğunun son derece hâlsiz olduklarını, göç sırasında bazı yaşlıların ve takatsiz durumdaki insanların terkedildiğini aktardı. Jacobs, “Birçoğu çok yorgun halde geliyor. Genellikle iki haftayı aşkın süreyle yolda olan insanlar bunlar. Yol boyunca, yaralı veya yürüyemeyecek kadar yorgun haldeki insanların terkedildiğini anlatıyorlar. Mülteci akını bu düzeyde devam ederse, mevcut durum daha da kötüleşecek” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TOGO işçisi kazanacak

SONRAKİ HABER

İspanya’da kamusal eğitim yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...