28 Aralık 2016 20:44

Öğrencileri karşıya geçirenler gözaltına alınmak istendi

‘Çocuklar için güvenli yollar’ kampanyası kapsamında çocukları Caddeden geçirmeye çalışan 4 Halkevci gözaltına alınmak istendi. 

Paylaş

Ankara'da Mimar Kemal İlkokulu öğrencilerinin evlerinden okullarına güvenli şekilde gidip gelmesi için başlatılan "Çocuklar için güvenli yol" kampanyasını dün polis engellemeye çalıştı. Güvenlik şube, çocukları karşıdan karşıya geçirmenin yasa dışı olduğunu iddia etti.

“Çocuklar için güvenli yollar” talebiyle Halkevcilerin başlattığı trafik denetimi iki haftadır velilerin desteği ile sürüyordu. Mimar Kemal İlkokulu öğrencilerini çıkış saatlerinde Mithatpaşa Caddesi'nden karşıya geçiren Halkevciler polis engeli ile karşılaştı. İki haftadır gelmeyen trafik polisi yerine çevik kuvvet, sivil polis ve gözaltı aracı geldi.

Polisler 4 kişiyi çocukları karşıdan karşıya geçirdikleri için gözaltına almakla tehdit etti. Kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra uzaklaşmaları söylenen Halkevciler çocukların güvenli geçişinin sağladığına emin olmadan alanı terketmeyeceğini belirtti. 

Halkevcilerin ve velilerin ısrarı üzerine polis araçları durdurdu. Polis çocuklar geçene kadar beklemek zorunda kaldı. Veliler polise tepki gösterdi. Halkevciler Mithatpaşa Caddesi'ndeki trafikte çocuklar için güvenlik sağlanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli ailenin kaldığı dairede yangın

SONRAKİ HABER

Otobüs yoldan çıktı: 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...