28 Aralık 2016 20:23

Roboski'de yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Roboski Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı protesto için basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Roboski Katliamı'nın 5'inci yıl dönümünde yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı protesto etmek için Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. "Roboski'nin sorumluları yargılansın" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Roboski'yi unutma unutturma" ve "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek" sloganları atıldı. 
Grup adına açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, katliamın ardından bugüne kadar kimsenin yargılanmadığını ve ceza almadığını belirterek, Roboski katliamında da tek suçlu olarak FETÖ üyeleri gösterilmeye çalışıldığını söyledi. O gün Roboski’de yoksul Kürt köylülerini katledenlerin bugün geride kalanları şiddetle, baskılarla, tutuklamalarla terbiye etmeye çalıştığını söyleyen Yalçın , "Son birkaç ayda tutuklanan binlerce siyasetçinin arasında yer alan Milletvekili Ferhat Encü, Roboski’de onlarca akrabasını yitirmiş, katliamın faillerinin yargılanması için büyük çaba sarf etmişti. Encü ailesine yönelik yapılanlar, adeta katliamın sorumlularının peşini bırakmayanlardan bir intikam alma çabasıdır” dedi. 

Yaşanan katliamı unutturmayacaklarını vurgulayan Yalçın, son olarak şunları söyledi; “Sorumluların yargı önüne çıkarılması, halka karşı işledikleri bu insanlık suçunun hesabının sorulmasıdır. Fakat mevcut iktidarın böyle bir niyetinin olmadığını biliyoruz. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Roboski katliamını unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ve her fırsatta sorumlulara dikkat çekeceğimizi buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz." Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Nijerya’da Boko Haram operasyonu: 1240 gözaltı

SONRAKİ HABER

Performans gerekçesiyle işten atılan hostes intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...