28 Aralık 2016 19:30

Nijerya’da Boko Haram operasyonu: 1240 gözaltı

Nijerya ordusu, Borno eyaletinde Boko Haram'a yönelik düzenlenen operasyonlarda, yaklaşık 1240 kişiyi gözaltına aldı. 

Paylaş

Sputnik’in haberine göre Nijerya ordusu, Borno eyaletinde Boko Haram'a yönelik düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü üyesi olduğu şüphesiyle yaklaşık 1240 kişiyi gözaltına aldı. Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari de terör örgütünün son ‘kalesi’ Sambisa ormanından sürüldüğünü açıkladı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari de örgütün son ‘kalesi’ Sambisa ormanından sürüldüğünü açıkladı. Borno eyaletindeki operasyonlara katılan General Lucky Irabor, Sambisa ormanı kırsalında yaklaşık 1.240 kişinin örgütle bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltına alındığını söyledi. 

“Şüphelileri Boko Haram örgütüne üye olup olmadıklarıyla ilgili sorguluyoruz çünkü Sambisa ormanında örgüte üye olmadan yaşamak mümkün değil" diyen Irabor, gözaltına alınan şüphelilerden 413'ünün erkek, 323'ünün kadın, 251’nin erkek çocuk ve 253'ünün kız çocuğu olduğunu aktardı. 

‘BOKO HARAM, KADINLARI VE ÇOCUKLARI KALKAN OLARAK KULLANIYOR’ 

Ormandaki kaçışlarını sürdüren Boko Haram militanlarının kadınları ve çocukları da yanlarında götürdüğünü ifade eden Irabor, “Vahşi teröristler onları kalkan olarak kullanıyor” diye konuştu. Ordunun bu sebeple militanlara havadan operasyon düzenlemediğin kaydeden general, “Biz her zaman Sambisa’ya girmemizin Çibok kızlarının geri kalanlarını kurtarmamızı sağlayacağına inandık” ifadelerini kullandı. Öte yandan, ülkenin güneydoğusundaki Diffa bölgesinde de 31 Boko Haram üyesinin güvenlik güçlerine teslim olduğu duyuruldu. Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bine yakın kişinin ölmesine neden oldu. Örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır İl Eş Başkanı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Roboski'de yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...