28 Aralık 2016 17:58

CHP’li Nurlu, Sabuncubeli Tüneli’ni sordu

CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa-İzmir arasındaki yapımı beş yıldır yılan hikayesine dönen Sabuncubeli Tüneli hakkında soru önergesi verdi.

Paylaş

TBMM’ye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yanıtlaması üzere soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Sabuncubeli Tüneli’nin araç trafiğine açılacağı kesin tarihi sordu. Önergede şu ifadeler yer aldı: “Dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından 10 Eylül 2011 tarihinde Sabuncubeli tünellerinin temeli atılmış ve Yap-İşlet-Devret modeliyle 2013 yılında bitirileceği sözü bizzat kendisi tarafından verilmişti. Tünel inşaatlarının bitirilme tarihi önce 2014 yılına, sonra da 2016 yılına ertelenmiştir. Fakat 5 yıldır süren inşaat hâlâ bitirilememiştir. Ulaştırma Bakanının, Manisa Valiliğinin resmi internet sitesinde de yer alan açıklamalarından anladığımız kadarıyla, 2017 yılı sonunda da trafiğe açılması mümkün gözükmemektedir.” dedi. 

‘ÇOK CİDDİ YOLSUZLUK İDDİALARI VAR’

Tüneli yapan firmanın işletme süresinin net bir tarih verilmeden uzatıldığını kaydeden Nurlu, “Bu şekilde yandaş firmaya haksız kazanç sağlanacağı iddia edilmektedir. Çünkü her araçtan 2.5 dolar, yani 8 lira 75 kuruş alınacağı düşünüldüğünde sürenin uzatılması devleti çok ciddi zarara uğratacaktır. Eskiden bu yana küçük tutulan projeler ile ihaleler verilmekte sonra proje büyütülerek yandaş firmalara haksız kazanç sağlanmaktadır. Bu nedenle Sabuncubeli’de çok ciddi yolsuzluk iddiaları vardır. Tünel inşaatları başladığından bu yana Sabuncubeli ile ilgili hiçbir soru önergesine cevap verilmemiştir. Meclisten ve halktan gizlenen nedir?” ifadelerine yer verdi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

George Michael, Genç Komünist Birliği üyesiydi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 5 bin polisle 'asayiş' uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa