28 Aralık 2016 17:41

Tarsus Cezaevinde 1 ranzada 3 kişi yatıyor

Tarsus Cezaevinde siyasi tutuklulara dönük hak ihlallerini aktaran Avukat Özgür Çağlar, koğuşlarda bir ranzada 3 kişinin yattığını söyledi.

Paylaş

Mersin Tarsus C Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda tutulan kadın tutuklulara dönük hak ihlallerine ilişkin konuşan İnsan Hakları Derneği Cezaevi Komisyonu Üyesi Avukat Özgür Çağlar, sorunların günden güne arttığını kaydetti. Çağlar, Tarsus Cezaevinde uzunca bir süredir tutukluların hak ihlallerine maruz kaldığını belirterek, “Cezaevi idaresinin keyfi uygulamaları muameleleri tüm girişimlere rağmen devam ediyor. Son olarak yapmış olduğumuz inceleme sonucunda cezaevinde ciddi anlamda bir kapasite sorunu var. Kapasitenin çok üzerinde mahpus bulunduğunu gördük. Cezaevinde bir ranzada 3 tutuklu kadın yatmak zorunda kalıyor. Yine her koğuşta 81 kişi tutuluyor” dedi. 

‘SAĞLIK HAKKINA ERİŞMEKTE SIKINTILAR YAŞANIYOR’

Cezaevinde sıcak su sorunu yaşandığının tutuklular tarafından aktarıldığını ifade eden Çağlar, sıcak suya ulaşımda yaşanan sıkıntı nedeniyle tutukluların kış şartlarında zor durumda olduklarını dile getirdi. 18’den 75’e her yaştan kadın tutuklunun bulunduğu cezaevinde, birçok kişinin çeşitli hastalıklarla mücadele etmek zorunda kaldığını vurgulayan Çağlar, hasta tutukluların revir ihtiyaçlarının da karşılanmadığını dile getirdi. Çağlar, mahpusların sağlık hakkına erişimde sıkıntılar yaşadıklarını ve genel geçer tedavi yöntemleri uygulandığını belirtti. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Şakran Cezaevinde aramalara polisler de katılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...