28 Aralık 2016 17:23

Rusya'nın Şam Büyükelçiliği saldırıya uğradı

Suriye'nin başkenti Şam'daki Rus Büyükelçiliği bugün 2 kez saldırıya uğradı.

Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam'daki Rus Büyükelçiliği havan topu saldırısına uğradı. Havan topu mermileri büyükelçilik binasının yakınına ve bahçesine düştü. Rus Dışişleri'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada saldırının ülkedeki barış anlaşmasını sabote etmek için yapılmış bir provokasyon olduğu belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'nin bugün iki kez saldırıya uğradığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "28 Aralık tarihinde 13:00 ve 13:19 saatlerinde Rusya'nın Suriye Büyükelçiliği teröristler tarafından saldırıya uğradı. Bir mayın tesadüfen patlamadı ve Rusya büyükelçiliği idari binasının kapısına düştü. İkincisi ise, binanın yakınına düştü. Mayınların imha edilmesi için askerler devreye girdi" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Suriye'deki barış çözümüne karşı gelen teröristlerin bu provokasyonunu onların terörü ve şiddeti yayma, sivil halk arasında korku salma istekleri olarak değerlendiriyoruz. Şam'ın yakınlarındaki terör örgütleri tarafından Rusya Büyükelçiliği ve görevlilerine tehditlerin devam ettiğinin altını çizmek zorundayız. Bu terör kaynağının kısa sürede yok edilmesi gerektiğini gösteriyor. Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne devam eden saldırılar terör tehdidine gerçekten karşı gelen kişiler tarafından gerekli tepkiyi görmek ve kınanmak zorunda." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yılın ödüllü oyunları ve gelecek programları

SONRAKİ HABER

AKP Sözcüsü Aktay'dan ABD'ye Esad ve PYD eleştirileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...