28 Aralık 2016 11:08

HDP'li Toğrul, IŞİD'in Antep'te öldürdüğü gazetecileri sordu

Gaziantep'te IŞİD tarafından öldürülen Suriyeli gazetecileri, HDP milletvekili Mahmut Toğrul Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD'in Gaziantep'te öldürdüğü ve saldırdığı gazetecileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu: Toğrul, “Gazeteci Jerf’in sokak ortasında öldürülmesi IŞİD çetelerinin rahatlıkla sokaklarda dolaştığı anlamına gelmemekte midir? MİT’in bu konuda gerekli tedbirleri alamamasının nedeni nedir” dedi. 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD'in Gaziantep’te gazetecilere yönelik saldırılarını sordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi veren Toğrul, son bir yıl içerisinde 2 ayrı silahlı saldırı sonucu 2 Suriyeli gazetecinin öldürüldüğünü, bir gazetecinin bıçaklı saldırıya uğradığını, bir gazeteciye evinin önünde 3 kişinin saldırdığını ve bir gazetecinin ise bacağından silahlı saldırıya uğradığını söyledi. 

IŞİD KENTTEKİ GAZETECİLERE DEFALARCA SALDIRDI

İlk olarak 27 Aralık 2015 tarihinde Suriyeli gazeteci Naji El Jerf'in sokak ortasında susturucu takılmış tabancayla başından vurulduğunu belirten Toğrul, IŞİD'in katliamlarına ilişkin belgesel çeken gazetecinin IŞİD terör örgütü mensuplarından tehditler aldığının bilindiğine dikkat çekti. 28 Mayıs 2016 tarihinde de Gaziantep Gap Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Diken'n sabah saatlerinde Seyrantepe'de bulunan evinin önünde kimliği belirsiz 3 kişi tarafından saldırıya uğradığını kaydeden Toğrul, 3 saldırganın Volkswagen bir araçla olayı organize ettiği ve olay yerinden uzaklaştığını ifade etti. Yerel yayın yapan Güncel Gazetesi’nin Genel Yayın yönetmeni Murat Güreş'nin işyerinin önünde bıçaklandığını ve yine yerel yayın yapan Ayıntab Gazetesi'nin sahibi Ökkeş Sabah'ın ise evinin silahlı saldırıya uğrayarak yaralandığını aktardı.

2 SALDIRGAN NEDEN SERBEST BIRAKILDI?

Toğrul, IŞİD'in kentte gazetecilere yönelik saldırılarına ilişkin  şu soruları yöneltti; “Jerf’in öldürülmesini sahiplenen IŞİD çetesi kimdir? Jerf suikastı ile ilgili yürütülen soruşturmada tutuklanan 3 zanlının IŞİD terör örgütü ile bağlantısı nedir? Jerf’in sokak ortasında öldürülmesi IŞİD çetelerinin rahatlıkla sokaklarda dolaştığı anlamına gelmemekte midir? MİT’in bu konuda gerekli tedbirleri alamamasının nedeni nedir? Diken’e saldırdığı iddia edilen ve gözaltına alınan 2 kişi neden serbest bırakılmıştır? Diken’e saldırıda kullanılan Volkswagen araç kime aittir? Güreş’e yapılan saldırının İl Emniyet Müdürlüğü kapısının 50 metre ilerisinde yaşanmış olması ve buna rağmen saldırganın yakalanmamış olması kentimizin güvenliği açısında vahim bir durum değil midir? Olayların üzerine samimi ve cesaretli bir şekilde gidilmemesi ve gerekli önlemlerin yeterince alınmamasından kaynaklımı gazeteciler sürekli saldırıya uğramaktadır?” (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gayrimenkul rehberi: Kira artış oranları

SONRAKİ HABER

Amedspor Başkanı: Bu uygulama hedef göstermedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...