28 Aralık 2016 10:25

BES Kocaeli Şube Başkanı görevden uzaklaştırıldı

BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden uzaklaştırıldı.

Paylaş

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş 657 sayılı kanunun 137 ve 138’inci maddeleri gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldığını aldığı yazıyla öğrendi. KESK Kocaeli Şubeler Platformu konuyla ilgili BES Kocaeli Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan, saldırıların artarak devam ettiğini belirtti. Yetkililer ile görüşeceklerini ifade eden Çalışkan, “Arkadaşımız yalnız değil, bu saldırılar artarak sürecek ama biz 1 kişi dahi kalsak mücadelemize devam edeceğiz. Cuma günü SGK İl Müdürü'nden randevu talep ettik, yetkililer ile görüşeceğiz, genel merkezimizden arkadaşlarımız da gelecek, yanımızda olacaklar. Faşizme giden yolda mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

'KARANLIK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Çalışkan'ın ardından konuşan BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, bu güne kadar sendikalarında 148 üye ve yöneticinin açığa alındığını belirtti. Karanlığın her geçen gün arttığına dikkat çeken Ateş, “Yasalar yok sayılarak hukuksuz bir şekilde uygulamaya konulan KHK’lerle keyfi bir şekilde ülkeyi yöneten anlayışın karanlığı her geçen gün daha fazla üzerimize çökmektedir. 15 Temmuz Darbe girişimine yönelik ilan edilen OHAL ile ömrü darbelerle mücadele ile geçmiş bir anlayıştan gelen sendikamıza, darbe dönemlerini mumla aratacak bir saldırı furyası başlatılmıştır. Sendikamızda görevine son verilen ve açığa alınan yönetici ve üyelerimizin sayısı 148’e ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nursel Aydoğan: Anayasa'ya aykırı olarak tutuklandık

SONRAKİ HABER

Türkiye ile Rusya arasında ateşkes muamması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...