28 Aralık 2016 10:18

Nursel Aydoğan: Anayasa'ya aykırı olarak tutuklandık

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Mersin’de görülen davada SEGBİS yöntemiyle ifade verdi.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkmesi'nde görülen davanın duruşmasına SEGBİS yöntemi ile bağlandı. Duruşmayı HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, HDP Mersin İl Örgütü üye ve yöneticileri takip etti. Dava 7 Mart 2017 tarihine ertelendi.

Duruşmada ifade veren Nursel Aydoğan, milletvekillerinin tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi. Milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi kararlarına dikkat çeken Aydoğan, "Anayasa'ya aykırı olarak tutuklandık" dedi.

İddianamede kendisine isnad edilen konuşmalara ilişkin konuşan Aydoğan, “Konuşmalarımıza çıkarmalar ve düzenlemeler yapılmak suretiyle, suça dayanak olacak şekilde iddianamelerde yer verilmiştir. Hatırladığım kadarıyla yaptığım konuşmada, özellikle Paris’teki kadın ölümlerinin devam eden barış sürecini ortadan kaldırmaya yönelik bir komplo olduğunu, bu komplonun faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini, özellikle suçu işlediği iddia edilen Ömer Güney isimli şahsın Türkiye ile görüşme trafiği ve Türkiye’de yargılanması gerektiği yönünde; yine kadın ölümleri nedeniyle kadınlara yönelik bir ders verilmeye çalışıldığı yönünde beyanlarda bulundum” dedi.

Silopi’de çatışma sürecinde sokakta bulundukları sırada bir mahalleden başka mahalleye geçtikleri sırada öldürülen DBP Parti Meclisi üyesi Seve Demir ile Kadın Meclisi üyeleri Pakize Nayır ve Fatma Hanım ile ilgili açıklamalarına da değinen Aydoğan, “Bunlar düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında yapılan açıklamalardır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taşyapı, Kadıköy Belediyesi'ni icraya verdi

SONRAKİ HABER

BES Kocaeli Şube Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...