28 Aralık 2016 09:41

Tanrıkulu: Müftülükle imzalanan protokol doğru mu?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim ve Müftülük arasında imzalandığı iddia edilen protokolü Başbakan Yıldırım’a sordu.

Paylaş

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğün, din görevlilerinin eğitimde aktif rol almasını sağlayacak bir protokol imzaladığı yönündeki haberlere ilişkin CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

İki kurum arasında imzalanan beş yıllık protokol kapsamında öğretmenler ve din görevlilerinin ortak sempozyum, seminer, panel, çalışma toplantıları, zümreler, eğitim materyali hazırlama ve geliştirme çalışmaları düzenleyeceği haberlere yansımıştı.

Tanrıkulu’nun soru önergesinde konuya ilişkin şu sorular yer aldı:
- Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğün, din görevlilerinin eğitimde aktif rol almasını sağlayacak bir protokol imzaladığı iddiası doğru mudur?

- İki kurum arasında imzalanan beş yıllık protokol kapsamında öğretmenler ve din görevlilerinin bilgi ve tecrübe paylaşımları, ortak sempozyum, seminer, panel, çalışma toplantıları, zümreler, eğitim materyali hazırlama ve geliştirme çalışmaları düzenleyeceği, Müftülüğün etkinliklerinin düzenli olarak öğretmen ve öğrencilere duyurulacağı belirtilen protokole göre öğrencilere ‘milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler’in kazandırılması amacıyla din görevlileri ve müftülük personelinin çalışma yapacağı, bu kapsamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri öğretmenleri ve din görevlileri tarafından eğitim verileceği iddiaları doğru mudur?

- Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların Diyanet’in Kuran kursu verdiği mekanlar haline getirileceği, öğretmenlerin burada görev yapmasına izin verileceği iddiası doğru mudur?

- Öğretmenlerin Ramazan ayları ve Cuma Namazı gibi zamanlarda camilerde görev yapabileceği iddiası doğru mudur? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'ya bu akşam kar geliyor

SONRAKİ HABER

Taşyapı, Kadıköy Belediyesi'ni icraya verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...