28 Aralık 2016 09:41

Erdoğan, çirkin betonarme binalardan şikayet etti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Siz kendi mimarinize sahip çıkmazsanız, kendinizi çirkin betonarme binalara mahkum olmuş bulursunuz.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2016 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde, “Siz kendi mimarinize sahip çıkmazsanız, kendinizi gecekondulara, çirkin betonarme binalara, son zamanlarda olduğu gibi modern görünümlü çelik ve cam yığınlarına mahkum olmuş bulursunuz” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı 2016 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. 

‘ÇELİK VE CAM YIĞINLARI’

Ödül töreninde konuşan Erdoğan, “Siz kendi mimarinize sahip çıkmazsanız, bu yönde bir vizyon ve model ortaya koymazsanız kendinizi gecekondulara, çirkin betonarme binalara, son zamanlarda olduğu gibi modern görünümlü çelik ve cam yığınlarına mahkum olmuş bulursunuz. Bunları konuştuğumuz, görüştüğümüz kişilerin bize karşı tezleri inanın bizi öyle yoruyor ki artık 'illallah' der noktasına geliyorsunuz. Çünkü tek şey para, para, para. Siz kendi edebiyatınızı, sinemanızı, müziğinizi üretecek zemini inşa edemezseniz bireysel gayretlerle sınırlı, kurumsallaşamamış, dar bir alana sıkışıp, kalmış bir kültür sanat ikliminin ötesine de geçemezsiniz. Maalesef bu acı gerçekler başımızı çevirdiğimiz her yerde tüm çıplaklığıyla karşımıza çıkıyor” dedi. 

Türkiye'nin eğitim ve kültür sanat alanında arzu edilen seviyeye ulaşamaması nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kalıcı olana, baki olana kültürü ve sanatı irfan ve hikmetle yoğurarak, ulaşabiliriz. Bunun için milletine tepeden bakan, onu hor gören saplantılı aydınlara değil; gerçekten hür düşünceli ama aynı zamanda kendi tarihi ve milletiyle barışık münevverlere ihtiyacımız vardır. Yaşadığımız diğer krizler gibi kültür, sanat, ilim üretimi krizinden de ancak bu şekilde kurtulabiliriz" dedi. 

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla; 2016 yılında edebiyat alanında yazar Mustafa Kutlu, sosyal bilimler alanında Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat, müzik alanında Prof. Dr. Erol Parlak, sinema alanında Şener Şen ve geleneksel sanatlar alanında Feridun Özgören Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. Kültür ve Sanat Vefa Ödülü ise bu yıl Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver'e verildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Kaya: ‘Reis bizim adımıza konuşur’ diyorsunuz

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan inşaat işçisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...