28 Aralık 2016 09:09

CHP:  Asgari ücret 1750 lira olsun

CHP 81 ilde yaptığı basın açıklamalarında asgari ücretin 1750 lira olmasını talep etti. 

Paylaş

CHP Emek Büroları, Türkiye'deki bütün il başkanlıklarında asgari ücrete ilişkin basın açıklaması yaptı. CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de düzenlediği basın toplantısında asgari ücretin net 1750 lira olması gerektiğini söyledi.

Asgari ücret tespit komisyonu yarın toplanıyor. Komisyon 2017 yılı asgari ücretini belirleyecek.  CHP'de Türkiye'deki tüm il başkanlıklarında asgari ücretim 1750 lira olması talebiyle basın açıklaması yaptı. CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de başkanlıklarında düzenlediği basın toplantısında, “Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1432 lira, yoksulluk sınırı ise 4 bin 665 lira. Asgari ücretin satın alma gücü konusunda OECD ülkelerinin arasında 20 sıradayız. Şiddetli kur artışının da etkisiyle vatandaşın alım gücü düştü” diye CHP'nin asgari ücretin 1750 lira olmasına yönelik önerisinin nedenini açıkladı.

AKP iktidarının 14 yıldır emekçilerin yanında değil karşısında yer aldığını ifade eden Keskin,” Vatandaş yoksullukla boğuşurken, işsilik kol gezer ve üniversiteliler işsizken, AKP tek adam diktası yaratma peşine düşmüş durumda.  14 yılda emekçiler 'az ücret çok iş' eksenine yerleştirildi. Bu sürede 19 binden fazla emekçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti” dedi. Keskin, CHP iktidarda olsaydı asgari ücretin 1750 lira olacağını ve bundan da vergi alınmayacağını ileri sürdü.
CHP Ankara İl Başkanlığı'nın basın toplantısına KESK, DİSK ve Birleşik Kamu İş'ten temsilciler de katıldı.

'ÖNEMLİ OLAN ASGARİ ÜCRETİN ALIM GÜCÜDÜR'

CHP İstanbul Sendikalardan ve Emek Bürosundan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Polat da yaptığı basın açıklamasında asgari ücretin 1750 TL olmasını istedi. 

İl Başkan Yardımcısı İsmail Polat, “14 yıllık iktidarlarında bir kere bile işçiden, emekçiden yana olmayanlar, bir kez daha emekçinin karşısında yer almaktadır. İktidar asgari ücretin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında yüksek olduğunu söyleyerek gerçekleri çarpıtmaktadır. Halbuki önemli olan asgari ücretin ne kadar olduğu değildir, önemli olan asgari ücretin alım gücüdür” dedi. (HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

Reklamların içine saklanan virüse dikkat!

SONRAKİ HABER

‘AKP’nin 330 telaşı komisyona yansıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...