28 Aralık 2016 08:55

Donbass’a Rus sanatçı desteği

Yazar Zhakar Nikolayeviç Prilepin, şarkıcı Aleksandr Feliksoviç Sklyar ile Rus Müzisyen Aleksey Viktoroviç Poddubnıy Donbass’ı ziyaret etti.

Paylaş

Okay DEPREM
Donetsk

Ukrayna’nın Donbass bölgesinin genç cumhuriyetleri Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerine (DNR-LNR), özellikle Rusya Federasyonu’ndan yoğun destek ziyaretleri yapılıyor. Özellikle Rusya’dan DNR’ye son birkaç yılda sayısız tanınmış şarkıcı, oyuncu, yönetmen ve yazar dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde de Rusya’nın tanışmış yazarı Zhakar Nikolayeviç Prilepin, söz yazarı ve şarkıcı Aleksandr Feliksoviç Sklyar ile Cango lakaplı Rus Müzisyen Aleksey Viktoroviç Poddubnıy, başkent Donetsk’e gelerek cephe hattını ziyaret etti ve kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İZLENİMLERİNİ AKTARDILAR

Sanatçılar bölgeden ayrılmadan önceki son akşamlarında Devlet Başkanı Aleksandr Zakharçenko ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek izlenimlerini gazetecilerle paylaştı. Toplantıda Müzisyen Cango, Ukrayna yönetiminin ayrımcılığına karşı Donbass ile dayanışmanın önemine dikkat çekti. Cango, başkentteki sayısız sanatçı dostuna sürekli olarak, konser vermeseler de en azından dayanışmada bulunmak üzere DNR ve LNR’e gelme çağrısı yaptığını belirtti.

Solist ve söz yazarı Aleksandr Sklyar da, Donbass’a ilk kez Lugansk üzerinden 2014’te geldiğini söyledi. Sklyar, “Rusya’dan buraya gelmek hemen herkesin vazifesi olmalı çünkü burada onların halkı, kardeşleri, kitlesi yaşıyor; sanatkârlar açısından ise, burada da fazlasıyla onların dinleyicileri, takipçileri ve hayranları bulunuyor” dedi.

Yazar Zakhar Prilepin de bölgenin geniş coğrafyanın en önemli merkezlerinden birisi, dahası Rus kültürü ve uygarlığının ana damarlarından birisi olduğunun altını çizdi.

CEPHEDE ATEŞ ALTINDA KALDILAR

Devlet Başkanı Zakharçenko da, Kiev yönetimine sert eleştirilerini yinelediği konuşmasında, Ukrayna’yı bütünüyle işgal altında ve yağmalanmış bir ülke olarak betimledi. Öte yandan Rusyalı sanatçıların cephe hattını ziyaretleri sırasında, Ukrayna mevzilerinden başlayan ateş altında 30-40 dakika siperde mahsur kaldıkları açıklandı.

ÖNCEKİ HABER

Çeşme kıyılarından felaket manzaraları

SONRAKİ HABER

Reklamların içine saklanan virüse dikkat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...