28 Aralık 2016 08:38

Çeşme kıyılarından felaket manzaraları

İzmir Çeşme açıklarında karaya oturan geminin neden olduğu petrol sızıntısı kıyıya ulaştı.

Paylaş

Çeşme Ildırı açıklarında karaya oturan bir gemiden sızan petrolün yol açtığı çevre felaketi Çeşme kıyılarına ulaştı. Çeşme Paşalimanı kıyılarında süren temizlik çalışmalarından yansıyan fotoğraflar kirliliğin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz Pazar günü Ildırı açıklarında karaya oturan Panama bandıralı Lady Tuna adlı gemiden tonlarca petrol denize sızmıştı. Orkinos çiftliklerinden aldığı balıkları gümrüklemeye götürürken kayalıklara oturan gemiden sızan petrol, rüzgarın da etkisiyle Çeşme sahillerine vurdu.

Ülkenin en önemli turizm beldelerinden Çeşme sahillerini bir anda siyaha boyayan petrolün temizlenmesi için başlatılan çalışmalar sürerken, kirliliğin deniz ve kıyı ekosistemine önemli zararlar vereceği tahmin ediliyor.

EGEÇEP bileşeni ekoloji örgütleri konuyla ilgili Çeşme Kaymakamlığına ve İl Çevre Müdürlüğü'ne dilekçe vererek kazanın ve etkilerinin araştırılmasını isteyecek. Paşa limanı kıyılarında özel giysili ekiplerce sürdürülen temizlik çalışmalarından yansıyan fotoğraflar kazanın Çeşme kıyılarından yol açtığı çevre kirliliğini açıkça ortaya koyuyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de kent suçuna karşı ortak mücadele

SONRAKİ HABER

Donbass’a Rus sanatçı desteği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...