28 Aralık 2016 06:46

İstismara uğrayan çocuklara 'ruh sağlığı bozuk' raporu

İzmir'de okul müdürleri tarafından cinsel istismara uğrayan 6 çocuğa Adli Tıp Kurumu tarafından 'ruh sağlığı bozuk' raporu verildi.

Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesinde okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş.'nin, 2.5 yıl önce cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen ve yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız çocuğu için Adli Tıp Kurumu "ruh sağlıkları bozuk" raporu verdi.

17 Mayıs 2014 tarihinde jandarmaya yapılan telefon ihbarında, Sancaklı Mahallesi'nde bulunan ilkokulda, 22 yıldır öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası, yargılama sırasında emekli olan Adil Ş.'nin 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Jandarma, yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. İfadelerin ardından gözaltına alınan Adil Ş. suçlamaları kabul etmedi, ancak tutuklandı. 

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçen yıl 15 Ekim'de yapılan duruşmasında, toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu emekli öğretmen Adil Ş. ile avukatı Atilla Ertekin, tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve tutukluluk süresini de dikkate alarak oybirliği ile tahliyeye karar verip, duruşmayı erteledi. 

SAADET ÖĞRETMEN YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan'ın BİMER'e şikayeti ile tekrar gündeme geldi. Geçen 26 Haziran'da görülen davanın duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Adil Ş.'yi oy çokluğu ile tutukladı. Mahkeme, yargılama sürecinde mağdur çocukların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine de karar verildi. 

MÜDÜRÜN SERBEST KALMASINDAN KORKTULAR

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda, uzmanların karşısına çıkan kız öğrencilerden 5'i, 2.5 yıl sonra yaşadıklarını bir kez daha anlattı. Öğrencilerden 1'inin ise daha önce mahkemede ifade verdiği, Adil Ş.'nin ondan sonra tutuklandığı öğrenildi. Öğrenciler, uzmanların kendilerine yönelttikleri soruları cevaplandırdı. Travmayı bir kez daha yaşayan çocukların uzmanlara korkuyla, "Anlattıklarımızdan sonra o çıkmaz değil mi" diye sordukları öğrenildi.

RAPOR: 'RUH SAĞLIKLARI BOZUK'

Yaklaşık bir ay önce, Adli Tıp Genel Kurulu, raporunu hazırladı. Uzmanlar, öğrencilerin etkilendikleri sonucuna vardı. Raporun sonuç bölümünde, "Ruh sağlığı bozuk" tanısı yer aldı. Davayı takip eden mağdur öğrencilerin avukatlarından Nuriye Kadan, "Bu sonuç üzücü ama istismarın olduğunu gösteren bir rapor" dedi. (İzmir/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

DTK bileşenleri: 'Çözüm' denilenin sonuçları ağır olabilir

SONRAKİ HABER

Aksaray’da öğrenci servisi devrildi: 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...