28 Aralık 2016 07:09

DTK bileşenleri: 'Çözüm' denilenin sonuçları ağır olabilir

DTK’ye yönelik operasyonlara tepki gösteren kongre bileşenleri, hükümetin bugün için ‘çözüm’ dediğinin yarın ağır sonuçları olacağını vurguladı.

Paylaş

Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) dönük operasyonda DTK Eski Eş Başkanı Aysel Tuğluk ve birçok divan üyesinin gözaltına alınmasına tepkiler büyüyor. DTK bileşeni kitle örgütleri, siyasi partiler, inanç kurumları, emek örgütleri DTK’nin siyaset dışına bırakılmak istendiğine dikkat çekti.

Diyarbakır Kilisesi’nde 20 yıldır ruhani lider sıfatıyla görev yapan Ahmet Güvener, siyasetçilerin gözaltına alınmasına karşı olduklarını söyledi. Siyasetçilerin gözaltına alınmasının süreci daralttığını ifade eden Güvener, operasyon yapıp gözaltına almak yerine konuşmak gerektiğini söyledi. Operasyonların hükümet açısından bugün çözüm labileceğini söyleyen Güvener, “Bugün çözüm olabilir, ama yarın çok büyük, ağır sonuçları olacak. Siyaset içinde aktif çalışan insanların gözaltına alınması kabul edilmez” dedi.

‘DTK NEDEN HEDEFTE?’

DTK’ye yapılan operasyonla kurumun illegalize edilmek istendiğini söyleyen HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülşen Özer, bu şekilde siyasetin önünün tıkanmak istendiğini vurguladı. Özer, “2007’de kurulan ve o günden bu yana aktif siyaset yürüten DTK birden ne oldu da terör örgütü kapsamına girdi? Neden bugün bunu yaptılar? Bu tutum onların yürüttüğü politikaların sonucudur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya da “Devletin izniyle kurulan kurumlar bugün hedef haline getiriliyor. DTK, devletin muhatap olarak da görüştüğü bir kurum. Bu operasyonların bir meşrutiyeti yoktur” dedi.

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeki Baran ise, Kürt siyasetine dönük operasyonlarla ‘terör’ algısı yaratılmak istendiğini söyledi. Baran, “DTK’ye dönük operasyon da oluşturulan algının sonucudur. DTK siyaset dışında tutulmak isteniyor” açıklamasında bulundu.

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç ise, demokratik siyaset yürüten kesimleri bu tür uygulamalara karşı tepki göstermeye çağırdı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Ali Fuat Eker, Diyarbakır Belediyesi bünyesine atandı

SONRAKİ HABER

İstismara uğrayan çocuklara 'ruh sağlığı bozuk' raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...